'narušio javni red i mir' / Uhićen muškarac koji je na Facebooku napisao Plenkoviću: 'Treba ga dočekati pokvarenim jajima, nitko nije toliko izdao i ponizio Hrvate'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Muškarac iz okolice Zadra je iznio niz uvreda na račun Plenkovića

24.1.2022.
9:42
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Zadarska je policija u petak 21. siječnja, uhitila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra jer je putem Facebooka prijetio premijeru Andreju Plenkoviću.

On je ispod objave o dolasku predsjednika Vlade u Maslenicu povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Maslenica '93, na Facebook profilu jednog zadarskog portala napisao da bi Andreja Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Treba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik“, napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom na portalu. 

U optužnom prijedlogu se navodi kako je optuženi "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. siječnja dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo