Na svašta ju je natjerao / Uhićen prevarant koji već 20 godina 'mulja' kupce stanova: Opelješio ženu za gotovo pola milijuna kuna

Image
Foto: Shutterstock

Očajna 50-godišnjakinja prijavila ga je policiji i detaljno opisala na koje sve načine je od nje iskamčen novac

24.11.2020.
10:38
Shutterstock
VOYO logo

Čovjek koji već dugi niz godina "operira" u području malverzacije s nekretninama, Dragan Krmpotić, ponovno je uhićen, a ovoga puta uhićena je i njegova suradnica Andrijana Tomić.

Izgubila i stan i novac

Kako piše Telegram, Krmpotić i Tomić, koja je inače direktorica njegove firme, uhićeni su jer se sumnja da su od 50-godišnjakinje iz Zagreba izvukli više od pola milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona tvrdi da su je godinama zavlačili i pljačkali te ih je stoga odlučila prijaviti i policiji. 

Krmpotić i njegova suradnica su, prema iskazu oštećene 50-godišnjakinje koja je vlasnica stana u Novom Zagrebu, uvjerili ženu da će joj stan prodati preko svoje agencije za posredovanje u kupoprodaji nekretnina. Nakon prodaje trebali su joj, tvrde istražitelji, isplatiti dogovoreni novčani iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Na Vrhovnom sudu /

Bivši policajac Dolački na videovezi iz Remetinca: 'Nisam kriv, podmeću mi!'

Image
Na Vrhovnom sudu /

Bivši policajac Dolački na videovezi iz Remetinca: 'Nisam kriv, podmeću mi!'

U lipnju 2016. stan je prodan za 375.382. kune, ali novac od prodaje vlasnica stana nije vidjela. Policiji je ispričala da je na neki način postala ovisna o Krmpotiću jer su joj dugovali pozamašnu svotu novca. 

Potom su tražili od nje da potpisuje svakakve dokumente što je ona u očaju od gubitka stana i novca napravila. Uspjeli su je nagovoriti da potpiše s njima ugovor o kupoprodaji vinograda s objašnjenjem da je to njihov poklon, a sve kako bi zapravo prikrili prijevaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu prvi put 

Utvrđeno je i da su uz pomoć prodavatelja vinograda lažirali njegovu vrijednost pa su i tako opelješili 50-godišnjakinju.

Tu priča ne staje jer je vlasnica stana na Krmpotićev nagovor podigla kredit u banci u vrijednosti od oko 18.000 eura koji mu je predala, a zauzvrat je on njoj obećao plaćati rate kredita, ali ni to nije dugo potrajalo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u prijavi, ukupna šteta iznosi 513.000 kuna. 

Krmpotićevo ime već je postalo i prepoznatljivo u svijetu malverzacije nekretninama čime se navodno bavi posljednjih 20-ak godina. Samo lani uhićen je zbog slične prijevare u kojoj je kupca stana oštetio za 42.000 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo