KRAJ POTRAGE / Uhićen splitski bjegunac i ubojica: Skrivao se u blizini Poljuda i predao bez pružanja otpora

Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli.

2.9.2020.
20:53
VOYO logo

Osumnjičeni ubojica BranimirČaleta večeras je oko 20:20 sati uhićen u blizini Poljuda.

Image
HRVOJE KRIŠTO ZA RTL /

Odvjetnik ubojice koji je pobjegao s lisicama na rukama: 'Ovo ne bi trebalo utjecati na kaznu koju će dobiti'

Image
HRVOJE KRIŠTO ZA RTL /

Odvjetnik ubojice koji je pobjegao s lisicama na rukama: 'Ovo ne bi trebalo utjecati na kaznu koju će dobiti'

Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i jednog trgovačkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije pružao otpor te je priveden bez većih problema.

"Večeras u 20:30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji muškarac koji se od 12 sati nalazio u bijegu. Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe. Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen", priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije. Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije  koje smo provjeravali na terenu."

Sve je počelo oko 12.10 sati u blizini Županijskog suda, kad je 36-godišnjak pobjegao pravosudnoj policiji s lisicama na rukama. Pucali su u zrak, ali nisu ga omeli u naumu da im pobjegne. Tragalo se potom cijeli dan za njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik ga pozvao na predaju

U toj potrazi sudjelovalo je stotinjak policajaca, a pomagali su im psi tragači. Još se uvijek pouzdano ne zna je li Čaleta imao pomagača kada je uspio tako brzo umaknuti policiji.

Na sud je doveden iz zatvora na Bilicama. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske, a prema posljednjim dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule, gdje je stigla interventna policija i u konačnici ga pronašla te privela natrag u istražni zatvor.

Njegov odvjetnik HrvojeKrištou razgovoru za RTL Danas pozvao ga je da se preda i naglasio da ovaj bijeg neće utjecati na kaznu koju će u konačnici dobiti zbog ubojstva trudne Ukrajinke Ganne Kitaeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo