tamna strana interneta / Uhićena 22-godišnja Šibenčanka koja je na Dark Webu kupovala speed, a njezin vršnjak ga je zatim prodavao

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Dark Web je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga

28.10.2016.
14:02
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Šibenska policija uhitila je 22-godišnjakinju koja je nabavljala amfetamin speed na skrivenom dijelu interneta, tzv. Deep Webu, a zbog prodaje droge privela je njezina vršnjaka u čijem je stanu pronašla manji dio droge kupljene od inozemnog cyber dilera.

Image
Što je dark web? /

Direkt na tamnoj strani interneta: na dark webu kupuje se droga i oružje te naručuju ubojstva

Image
Što je dark web? /

Direkt na tamnoj strani interneta: na dark webu kupuje se droga i oružje te naručuju ubojstva

Policija je u petak izvijestila kako je istragom utvrđeno da je 22-godišnjakinja od lipnja do rujna ove godine u dva navrata naručila na internetu ukupno 75 grama speeda - jednom 25, a zatim i 50 grama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je za njezine ilegalne aktivnosti doznala nakon što je u srijedu navečer kod nje pronašla 0,3 grama, a kod 22-godišnjeg Šibenčanina 5,2 grama marihuane. Po nalogu Županijskog suda pretražili su njegov stan u Šibeniku i tamo pronašli još 5,9 grama marihuane, 17,1 grama speeda te digitalnu vagu s ostacima te droge.

Istragom je utvrđeno je da je mladić u najmanje sedam navrata prodavao amfetamin konzumentima s područja Šibenika, a da je 22-godišnjakinja taj speed naručila na internetu i tako posredovala u nabavi droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboje su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka pred Općinskim državnim odvjetništvom.   

Dark Web je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se trguje na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je i naručiti nečije ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo