IRONIČNO / Uhićena Dovečer je u HDZ-u, a rođaku je namjestila natječaj. Nekada je govorila: 'Volim pomoći bliskim ljudima'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

EPPO ju sumnjiči da je tijekom prošle godine pokušala namjestiti posao izrade promotivnih materijala za spajanje općina u Hrvatskoj, obrtu iz okolice Čakovca koji je u vlasništvu člana njezine šire obitelji

21.9.2022.
12:58
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Policija je po nalogu Europskoga ureda javnoga tužitelja (EPPO) uhitila voditeljicu službe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) zbog sumnji da je sudjelovala u namještanju natječaja teškoga oko milijun kuna.

Europski ured javnog tužitelja izvijestio je da su uhićene dvije osobe, a među njima je Magdalena Dovečer, voditeljica službe za koordinaciju HAMAG - BICRO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EPPO ju sumnjiči da je tijekom prošle godine pokušala namjestiti posao izrade promotivnih materijala za spajanje općina u Hrvatskoj, obrtu iz okolice Čakovca koji je u vlasništvu člana njezine šire obitelji.

Image
NAMJEŠTANJE POSLA ČLANU OBITELJI? /

Policija po nalogu EPPO-a privela dvije osobe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo

Image
NAMJEŠTANJE POSLA ČLANU OBITELJI? /

Policija po nalogu EPPO-a privela dvije osobe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo

Inače, Dovečer je članica međimurskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala eMedjimurje, još se prije šest godina o njoj pisalo s puno riječi hvale. Magdalena Dovečer iz Mihovljana, sela pored Čakovca, radila je te 2016. godine kao odvjetnička vježbenica u jednom međimurskom odvjetničkom uredu. Iza sebe je već tada imala iskustvo rada u Europskom parlamentu i zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Završila je Pravni fakultet i govorila tada da ima mjesta "za daljnji razvoj, posebno po pitanju praktične nastave i pripreme na sve izazove s kojima će se budući pravnici morati nositi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemali broj pravnika, među kojima sam i ja, po završetku fakulteta, ali i kasnije s već određenim iskustvom vrlo teško pronalazi posao u struci zbog čega smo primorani sretniju budućnost tražiti u inozemstvu ili radeći poslove nevezane uz profesiju", rekla je tada Dovečer.

Dovečer je sa svega nekoliko mladih ljudi iz Hrvatske sudjelovala u radu Europskog parlamenta u sklopu programa „Asistent zastupnika u Europskom parlamentu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričala je tada da izdvoji i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima.

"Nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području", objašnjavala je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada šest godina kasnije, uhićena je zato što je namjestila posao na izradi promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj, a to je napravila upravo svom rođaku Tihomiru Pajiću, piše Večernji List.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo