Napad na vaterpoliste / Uhićeni trojac prošao bez prijave, pušten i konobar! 'Upozoravao je Srbe da bi moglo biti frke'

Sa svih strana dolaze osude zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu, a u međuvremenu su se pojavile i nove informacije vezane uz slučaj

10.2.2019.
19:00
VOYO logo

Prema posljednjim informacijama, policija još uvijek traga za preostalom dvojicom napadača. Ipak, policiji je poznat njihov identitet, stoga je pitanje vremena kada će biti pronađeni.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni konobar i sin poznatog nogometnog trenera je nakon višesatne obrade pušten i ne dovodi se u vezu s napadačima. Iako se sumnjalo kako je upravo on pozvao napadače kad je ugledao vaterpoliste sa srpskim obilježjima, detaljna istraga je pokazala kako je on, naprotiv, upozoravao sportaše da bi mogli imati problema zbog dresova koje su nosili ispod gornjeg dijela trenerke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv uhićenog trojca pak, nije podnesena ni kaznena, a ni prekršajna prijava. 

Osude napada u Splitu stižu sa svih strana - od Vlade, preko predsjednice Republike, pa do sportaša. Ministar unutarnjih poslova pritom je i oštro upozorio domaće huligane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska strana Hrvatskoj je u međuvremenu uputila prosvjednu notu, a tamošnji političari tvrde da se ovakvo nešto u Beogradu ne bi dogodilo.

Osuda. Riječ koja je danas vjerojatno najviše puta izgovorena i natipkana u hrvatskim i srpskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj incident najoštrije osuđujemo. Svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe i ne samo sportske priredbe hrvatska policija će učiniti sve da ih pronađe i adekvatno sankcionira", komentirao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Zgroženi su i naša predsjednica i premijer, a posebno srpski predsjednik koji je, kaže, bijesan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate danas odbornika splitskog koji komentara sad, znate kako je kupati se u moru u februaru. Jer zamislite bezobrazluka, oni su okačili slike na instagramu prije toga da su u Splitu, pa su ih ovi valjda pratili preko instagrama", rekao je Vučić

Misli da ovo nije posljednji ovakav slučaj, a bit će ih, kažu, dok god su napeti i odnosi između dviju država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, to je posljedica jedne antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u društvu. Neophodno je tražit ćemo i točno utvrđivanje počinilaca, ali i kažnjavanje", dodao je srpski predsjenik. 

Podršku napadnutim igračima dao je i vaterpolski klubPartizan koji su inače rivali s Crvenom zvezdom. I naši sportaši osuđuju nesportsko ponašanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nadam da će stati na ovome. Ovo je jedna ružna poruka za Split, za cijelu Hrvatsku, ružna poruka za vaterpolo i ponavljam u svoje osobno ime i u ime cijele vaterpolske obitelji izražavamo žaljenje i najoštrije osuđujemo ovaj incident", rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

"Sramota svih sramota. Koliko mi sportaši gradimo mostove, toliko se dozvoljava određenim skupinama ne znam kako bi ih nazvali da te priče s jednim bahaćenjem dovedu u pitanje, da li je to normalno? Kako se to može dogoditi u 21. stoljeću da se takve stvari toleriraju?!", pita se Tomislav Paškvalin, potpredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca i bivši vaterpolist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da huligane mogu zaustaviti samo oštrije kazne. 

Iznenađeni, ogorčeni. Prvi put u 11 godine regionalne lige da se ovako nešto dogodilo. Do sada kad smo išli u Srbiju ili Crnu Goru, kad bi dolazili oni tu, izlazili su vani i normalno je sve bilo, družili smo se", rekao je Boško Lozica, član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada bi se i izvan sportskih terena svi družili kao i unutar njih,  granice, kao što već godinama pokazuju dvojica vaterpolo izbornika -  ne bi ni postojale.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo