velika akcija / Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica! Jakupčićev odvjetnik: 'Ne smatra se krivim'

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika

29.5.2020.
16:55
VOYO logo

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL doznaje /

Odvjetnik potvrdio: 'Uhićen je predsjednik uprave Hrvatskih šuma. U tijeku su pretrage prostorija'

Image
RTL doznaje /

Odvjetnik potvrdio: 'Uhićen je predsjednik uprave Hrvatskih šuma. U tijeku su pretrage prostorija'

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Izvori bliski istrazi potvrdili su Hini da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprug bivše gradonačelnice Knina, Danijel Rimac je za RTL.hr rekao:

''Jutros nam je u stanu, ovdje u Kninu, bila policija. Napravili su pretragu, napisali zapisnik i otišli. Ništa nisu uzeli. Ne znam o čemu se radi jer sam ja Kninu, a ona je Zagrebu. Znam samo da su je odveli u PNUSKOK, ali ne znam zašto.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik: Jakupčić je uhićen u sklopu istrage oko kninskih vjetroelektrana

Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je u petak da je njegov branjenik i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina, a za koje se svojevremeno kao kninska gradonačelnica zalagala Josipa Rimac koja je također uhićena.

''Jakupčićevo uhićenje je povezano s istragom oko vjetroelektrana. Konkretne detalje ću znati nakon ispitivanja osumnjičenika u Uskoku koje je predviđeno za petak poslijepodne. Jedino znam da su Hrvatske šume po nekom drugom odvjetniku tužile jednu tvrtku za smetanje posjeda'', kazao je za Terešak za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terešak je izjavu za medije dao i prije ispitivanja njegova klijenta. "Do sada nismo dobili rješenje o provedbi istrage, kada budem kontaktirao s klijentom znat ću više reći, ispitivanje je zakazano za 16:45", kazao je Terešak.

Na pitanje kako će se njegov klijent braniti, kazao je aktivno. "On se ne smatra krivim, iznosit će činjenice i okolnosti", kazao je Terešak, piše N1. Jakupčić je oko 16.50 sati doveden na ispitivanje u USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Željko Gulišija, branitelj državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, rekao je da pretpostavlja kako je njegova branjenica i bivša kninska gradonačelnica uhićena zbog istrage povezane s vjetroelektranama.

''Ne mogu službeno potvrditi, ali pretpostavljam da je riječ o vjetroelektranama'', kazao je za Hinu Gulišija. Pritom je istaknuo da će više detalja znati tijekom poslijepodneva, ukoliko mu Josipa Rimac izda punomoć kao branitelju.            

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Uhićen šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu

Policija je u petak u Splitu uhitila Ivana Melvana, voditelja  uprave Hrvatskih šuma u tom gradu koji je nakon toga odvezen u Zagreb gdje će dati izjavu u PNUSKOK-u, doznaje se od njegova odvjetnika  Nediljka  Ivančevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Melvan je sada na putu u Zagreb gdje će dati izjavu djelatnicima PNUSKOK-a  koji će spis  dostaviti dežurnom zamjeniku USKOK-a koji će odlučiti o daljnjem postupku," rekao je za Hinu Ivančević u poslijepodnevnim satima.

Na upit je li Melvanovo uhićenje povezano s ostalim uhićenjima u vezi s vjetroelektranama kod Knina, odvjetnik Ivančević je rekao kako o tome ne može govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena pomoćnica ministra?

Kako N1 neslužbeno doznaje ,među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva. 

Među uhićenima je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb na ispitivanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića. On je poduzetnik iz BiH no za sada nije uhićen jer nije u RH. Njegova se tvrtka bavi obnovljivim izvorima energije.

U zgradi Općine Gračac traje policijski izvid

U zgradi Općine Gračac obavlja se policijski izvid, potvrdio je u petak predsjednik Gradskog vijeća Tadija Šišić dodavši da u Općini nisu informirani o statusu načelnice Nataše Trubić za koju mediji tvrde da je uhićena u akciji  USKOKA vezanoj za gospodarski kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od jutros je policijsko vozilo ispred općine i mogu samo potvrditi da se nešto događa. Nije mi poznato ni gdje je načelnica, ali mislim da nije uhićena, vjerojatno bih to znao“, rekao je Šišić Hini.

Dodao je da nije pokušao zvati načelnicu jer „vjerojatno se ne bi ni javila pa ne želim smetati“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službene telefonske brojeve u zgradi Općine Gračac također se nitko ne javlja.

MUP je potvrdio da je u tijeku akcija uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među uhićenima su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica u ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, potvrdili su izbori bliski istrazi. Mediji navode da je među uhićenima i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Trubić.

U tijeku policijski pretres u tvrtki investitoru u vjetroelektranu Krš-Pađene

U sjedištu tvrtke Lager u Donjem Stupniku, investitoru u vjetropark Krš - Pađene u tijeku je policijski pretres, neslužbeno doznaje Hina u petak nakon što je PNUSKOK uhitio šefa Hrvatskih šuma i bivšu kninsku gradonačelnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u četvrtak ušla u prostorije sjedišta tvrtke Lager u Donjem Stupniku, a u tijeku je pretres, neslužbeno se doznaje iz te tvrtke.

Tvrtka Lager u vlasništvu je poduzetnika Milenka Bašića. On je, naime, brat Ivana Inje Bašića, dilera automobila sa zagrebačke Knežije koji je nedavno uhićen zbog sumnji u mlaverzacije prilikom uvoza automobila i utaje poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo