uskok u međimurju / Uhićenja u Međimurju: župan Posavec zbog primanja mita, SDP-ov zastupnik Kovač zbog lažnih suza i prijava zbog prijetnji smrću!

Posavca se tereti za zapošljavanje uz mito, a Kovača za izrađivanje lažnih SMS-ova zbog kojih je čak i plakao pred kamerama.

10.9.2021.
18:32
VOYO logo

Od jutra u Međimurju velika USKOK-ova akcija! 6 osoba je uhićeno, uz župana Matiju Posavca, u ruke policije pada i bivši gradonačelnik Čakovca, SDP-ov Stjepan Kovač.

Riječ je o dvjema odvojenim akcijama - no obje su vezane uz koruptivna djela - Posavca se tereti za zapošljavanje uz mito, a Kovača za izrađivanje lažnih SMS-ova zbog kojih je čak i plakao pred kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek Međimurja - ovu noć spavat će iza rešetaka. USKOK ga sumnjiči za primanje mita pri zapošljavanju. Navodno je riječ o 10 tisuća kuna, a sve je potkrijepljeno snimkama.  Uhićenjem sina šokiran je jutros bio i županov otac:

"Pred 20-30 godina 90-ih toliko sam stvarao, 4 stanice za tehnički sam izgradio, bio sam jači od Centra za vozila koji danas ima 100, njega sam tako usmjeravao i vjerovao bhi u njega, ne znam što bih uložio dao bih ruku u vatru da to ne može tako biti. To je sramota zbog čega ga svi portali i svi, to je najvažnija vijest za nešto da je primio 10 tisuća kuna za stranku, kome je on to dao?", rekao je Ivan Posavec, otac Matije Posavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tko je Stjepan Kovač /

SDP-ovac čije suze istražuje i USKOK: Uvijek 'na pravoj strani', optuživao premijera da bi za vlast učinio baš sve...

Image
tko je Stjepan Kovač /

SDP-ovac čije suze istražuje i USKOK: Uvijek 'na pravoj strani', optuživao premijera da bi za vlast učinio baš sve...

Matiju Posavca USKOK je nadzirao više mjeseci. A navodno je tijekom prisluškivanja u mjere upao i bivši SDP-ov gradonačelnik Stjepan Kovač koji je i u kampanji za lokalne izbore plakao pred kamerama i uvjeravao kako njemu i obitelji prijete smrću.

"Takve stvari se ne bi trebale događati, bar ne u Čakovcu i Međimurju", rekao je Stjepan Kovač(SDP), bivši gradonačelnik Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK sada sumnja kako su Kovačeve suze - bile lažna predstava za javnost, te da se Kovač ustvari udružio s policajcem i još jednom osobom da bi fingirali SMS prijeteće poruke.

Aktualna gradonačelnica Čakovca poručuje kako ništa koruptivno nije primjećivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađena sam informacijom o uhićenju župana Posavca i skidanju imuniteta Kovaču. Vjerujem da vi kao novinari imate više informacija. osim šoka i iznenađenosti pratit ćemo sve što će slijediti nakon ovog zanimljivog jutra i nemam više što za dodati", rekla je Ljerka Cividini (HNS), gradonačelnica Čakovca.

USKOK i policija detalje još ne otkrivaju. Akcija je u tijeku, uhićeno je 6 osoba, sve se sumnjiči za koruptivna djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram naglasiti da je borba protiv svih kaznenih djela policija se bavi, ali protiv korupcije ulažemo velike napore, da smo u prvih 8 mjeseci prijavili 682 kaznena djela iz područja koruptivnih kaznenih djela tako da više od 80 posto je to u odnosu na prošlu godinu tako da će to i dalje biti naša opredijeljenost", rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Matija Posavec tri je puta biran za župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironija cijelog slučaja da mu je ono za što ga sada terete - bio slogan na izborima za europski parlament - 2019.  

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo