NEMA GDJE NIJE KRAO / Ima samo 18 godina, a terete ga za 32 provale i krađe novca i nakita vrijednog 240.000 kn!

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, Dino Stanin/PIXSELL

18-godišnjaka sumnjiče da je tijekom prošle na širem zadarskom području počinio 17 provala i 15 krađa

26.4.2019.
16:17
Sanjin Strukić/PIXSELL, Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Oko 240 tisuća kuna vrijedni su predmeti koje u ukupno 32 provale i krađe u Zadru i okolnom području ukrao 18-godišnji mladić, koji će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku. 

Zadarska policija u petak je priopćila kako 18-godišnjaka sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadru i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera - 17 provala i 15 krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešće je provaljivao brave i ušuljavao se u kuće dok su vlasnici bili unutra, kada su spavali, odakle je krao novac i zlatni nakit ukupne vrijednosti preko 240 tisuća kuna, a u jednom je slučaju ukrao i pištolj.

Krao i turiste

Istragom je utvrđeno da je u svibnju prošle godine u Ražancu provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika, odakle je ukrao strani i domaći novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani krajem lipnja u Posedarju je iz kuće 78-godišnje vlasnice ukrao novac, u Murvici Donjoj provalio je u kuću 36-godišnjaka te također ukrao novac i srebrni lančić, dok je u mjestu Suhovare provalio u kuću 75-godišnje vlasnice te ukrao novac.

U Ninu je provalio u apartman kojeg koriste slovački državljani, odakle je 'odnio' domaći strani novac, a u Petrčanima je provalio u stan u vlasništvu 70-godišnjakinje, no ništa nije otuđio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Viru provalio u vikendicu

Nadalje, u zadarskoj ulici Cerodole provalio je u kuću 98-godišnjeg vlasnika gdje je ispreturao stvari, dok je sredinom lipnja u ulici Romansa ukrao novac iz apartmana kojeg su koristili državljani BiH.

Policija ga sumnjiči i da je lani u srpnju provalio u stan u Šibenskoj ulici u Zadru te ukrao novac i zlatni nakit, da je provalio u kuću u ulici Ivana Duknovića te otuđio zlatninu i novac u vlasništvu 54-godišnjaka, dok je u Kožinu provalio u apartman kojeg koristi 61-godišnji državljanin Austrije, gdje je ukrao strani i domaći novac. U Kožinu je iz apartmana kojeg koristi 42-godišnjakinja isto krao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom mjesecu je u zadarskoj ulici Put Njivica provalio u kuću koju koristi 35-godišnjak te ukrao torbicu s novcem i dokumentima, a u Viru je provalio u vikendicu 38-godišnjeg njemačkog državljanina, odakle je krao domaći i strani novac. Krajem srpnja u Kožinu ke provalio u obiteljsku kuću 64-godišnjakinje, odakle je otuđio zlatni nakit.

Lani tijekom srpnja je počinio i tri krađe - jednu u Poličniku kada je iz kuće 43-godišnjeg vlasnika ukrao novčanik, krajem mjeseca u Zadru je, u ulici Put Bajla, iz kuće 59-godišnjaka otuđio novac i ženski sat, a iz kuće na Viru ukrao torbicu s novcem u vlasništvu 35-godišnjakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim 'operirala' i žena

Isto tako, sumnjiči ga se da je sredinom mjeseca, zajedno sa za sada nepoznatom ženskom osobom, u Novigradu došao do kuće 63-godišnjaka te iz prizemlja ukrao strani novac u raznim valutama.

Nadalje, početkom kolovoza prošle godine provalio je u kuću 63-godišnjeg vlasnika u Visočanima, odakle je odnio strani i domaći novac te zlatni nakit i dva ručna sata, a sredinom istog mjeseca u Posedarju je provalio u kuću i na štetu 75-godišnje vlasnice otuđio strani novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičen je i da je tijekom kolovoza počinio tri krađe - u Vinjercu je iz kuće 55-godišnjakinje otuđio novac i ženski sat, u Pridrazi je iz kuće 79-godišnjakinje otuđio novac, isto kao i u Paljuvu iz kuće 81-godišnjakinje, iz spavaće sobe.

Ukrao i pištolj

Tijekom rujna prošle godine u Smokoviću je došao do kuće u kojoj se nalazila maloljetna osoba te pokucao na vrata i potom ušao u unutrašnjost, odakle je ukrao veću količinu zlatnog nakita i novac. Dana 25. listopada prošle godine provalio je u obiteljsku kuću u Stankovcima, iskoristivši odsutnost 82-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novac i pištolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Krajem listopada prošle godine u Debeljaku je iz spavaće sobe kuće u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio novac te više komada zlatnog nakita, a tijekom studenoga u Rašteviću je iz kuće 69-godišnje vlasnice otuđio zlatni nakit.

 Provale i krađe nastavio je činiti i tijekom prosinca prošle godine, pa je tako provalio u obiteljsku kuću u Radovinu odakle je 46-godišnjoj vlasnice otuđio više komada zlatnine, a u Kuli Atlagić je iz kuće 78-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine se, tvrde u policiji, u ulici Put Bokanjca u Zadru, ušuljao u kuću 78-godišnjaka gdje je preturao stvari, a kada ga je član obitelji zatekao pobjegao je ništa ne otuđivši.

 Na kraju, sumnjiči ga se i za jedno kazneno djelo krađe na području Šibenika, kada je tijekom srpnja iz obiteljske kuće u Žaboriću otuđio domaći i strani novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo