Kako su to izveli!? / Ukrali 500 kg tešku trometarsku brončanu fontanu vrijednu 40.000 eura: 'Za to je trebalo 12 do 15 ljudi'

Image
Foto: YouTube/screenshot

Računajući vrijednost samog metala, riječ je o šteti od između 3000 i 4000 eura. Ali, kako je riječ o umjetnini...

19.5.2022.
9:15
YouTube/screenshot
VOYO logo

Pola tone tešku brončanu fontanu uspjeli su ukrasti nepoznati počinitelji iz radionice u kojoj je bila na restauraciji, objavio je lokalni Solinger Tageblatt. Krađu tri metra visoke umjetnine iz svoje radionice u gradu Solingenu kod Düsseldorfa, gdje je mjesecima bila na restauraciji, otkrio je u ponedjeljak inženjer Alexander Pinior.

Osim što policija Wuppertala tek treba otkriti kradljivce, Pinior je novinarima priznao da u ovom slučaju postoji još jedna misterija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za odnijeti je, trebalo im je između 12 i 15 ljudi."

Računajući vrijednost samog metala, riječ je o šteti od između 3000 i 4000 eura. Vrijednost umjetnine koju je 1980. izradio proslavljeni njemački umjetnik Heribert Calleen, a koja je otada krasila Eupener Straße u Kölnu, zapravo je 40.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga ne čudi da je Pinioru toliko stalo da skulpturu ukradenu iz svoje radionice dobije nazad da je javno objavio da nudi 7000 nagrade onome tko mu javi informacije pomoću kojih bi policija pronašla skulpturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo