LOVCI MU UPUCALI SVINJE / Umirovljeni branitelj: 'Ubili su mi Miška. On je bio glava obitelji ... Što će sada biti, ne znam!'

Image
Foto: Pixell

Prizor je bio strašan, a lovci su nakon toga otišli na rakiju - očajan je Orešković

5.2.2019.
7:18
Pixell
VOYO logo

Dvojica lovaca čovjeku SU pobila domaće svinje misleći da su veprovi - usmrtili su skotnu ženku i mladog rasplodnog mužjaka, jednu životinju teško, a šest lakše ozlijedili.

''Ubili su Miška. On je bio glava obitelji, težak oko 150 kilograma. Što će sada biti, ne znam!'' - očajan je 50-godišnji Miodrag Orešković nakon što su u nedjelju, oko 12.20, dvojica lovaca u dobi od 61 i 62 godine s ceste pucali po njegovim svinjama koje je na predjelu Gaj, u Smilčiću, držao iza žičane ograde pod naponom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovci su, vraćajući se iz organizirane hajke na području Benkovca, navodno uz cestu uočili više crnih slavonskih svinja za koje su mislili da su divlje te su iz lovačkog oružja pucali po njima. Tri su svinje ubili, jednu su teško ranili u stražnjicu, drugoj su propucali nogu, a još šest su lakše ozlijedili.

''Miško i ostale svinje bile su ograđene žičanom ogradom pod naponom. Uz to, teško lovac može pobrkati ovu vrstu s divljom svinjom. Kad je ugledaš, odmah vidiš da nije divlja'', kaže Orešković, a da nešto nije kako treba, shvatio je nakon što je tog jutra stavio kuhati kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odjednom sam čuo dva pucnja i skvičanje. Kad sam došao, imao sam što vidjeti. Pokraj Miška su ležale još dvije mrtve svinje. Jednu su teže ranili, a šest lakše ozlijedili. Prizor je bio strašan, a lovci su nakon toga otišli na rakiju'', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Orešković.

''Poslije su se vratili i jedan od njih bio je na rubu suza. Ali što mi to sada vrijedi. Velika je greška što me nisu pričekali kad su shvatili što su učinili. Rakiju su mogli i poslije popiti'', kaže Orešković, inače umirovljeni branitelj koji se svinjogojstvom počeo baviti prije dvije godine. Tada je kupio tridesetak grla po koje je išao u Slavoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam ih kupio da bih se obogatio. Uzeo sam ih kako bih dio prodao, te da bih za sebe i obitelj imao zdravo meso. Eto, načinili su štetu ne samo sebi, nego i idućoj generaciji lovaca'', kaže ovaj 50-godišnjak, navodeći kako je ozlijeđenim životinjama dežurni veterinar nakon incidenta pružio pomoć.U policiji navode kako je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog događaja.

U Lovačkom savezu Zadarske županije ističu da su lovci ovim incidentom prekršili čak tri zakona, zbog kojih će biti kazneno i prekršajno sankcionirani, te zasigurno, ako se ta djela koja su počinili dokažu, više neće biti članovi udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo