jedna od većih zapljena / Umirovljenik i 10 godina mlađi kolega uzgajali 91 stabljiku indijske konoplje. Sve dok ih nisu uhvatili policajci

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/ilustracija

Konoplja je pronađena pretragom prostora i doma koje koriste dvojica muškaraca na području Nove Gradiške

31.8.2021.
15:52
Ivica Galovic/PIXSELL/ilustracija
VOYO logo

Protiv dvojice Novogradiščana starih 65 i 55 godina na čijem je posjedu pronađena 91 stabljika indijske konoplje Policijska uprava brodsko-posavska podigla je kaznenu prijavu zbog proizvodnje i trgovine drogom, rekla je glasnogovornica te PU Kata Nujić na konferenciji za novinare.

Konoplja je pronađena pretragom prostora i doma koje koriste dvojica muškaraca na području Nove Gradiške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poljoprivrednik i pol! /

VIDEO Otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Hrvatskoj! Vlasnik bi dobio 8,8 tona ove tražene robe

Image
poljoprivrednik i pol! /

VIDEO Otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Hrvatskoj! Vlasnik bi dobio 8,8 tona ove tražene robe

"Prilikom pretrage pronađena je oduzeta 91 stabljika indijske konoplje, koju su osumnjičeni neovlašteno proizvodili i posjedovali u namjeri daljnje neovlaštene prodaje. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a potom će biti predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu", rekla je Kata Nujić, potvrdivši da je jedan od osumnjičenih odranije poznat policiji.

Voditelj odjela za obradu krimaniliteta službe kriminalističke policije Milan Vinčazović je rekao da se iz 91 zapljenjene stabljike indijske konoplje, ovisno o kvaliteti pojedinih stabljika može se dobiti 10 do 15 kilograma gotovog proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marihuana će sada biti proslijeđena u Centar za kriminalistička vještačenja. Kada dobijemo podatak o kojem se postotku radi podatak ćemo proslijediti Državnom odvjetništvu.  Za to kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora od jedne do 12 godina zatvora", rekao je Vinčazović.

To je jedna od većih ovogodišnjih zapljena droge na području Brodsko-posavske županije. Tijekom 2021. godine djelatnici te Policijske uprave  zaplijenili su više od deset kilograma marihuane, 169 stabljika marihuane, 10.732 komada ljekova s liste opojnih droga, 242 grama raznih derivata amfetamina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je podnijela 24 kaznene prijave i 202 okružna prijedloga zbog prekršaja vezana uz opojne droge. Vinčazović je rekao da je do sada u odnosu na 2020. godinu zabilježen veći broj zapljena droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo