SVE PRIZNAO / Umirovljenik iz Kaštela na balkonu sadio marihuanu: sud ga osudio na uvjetnu kaznu

Image
Foto: Thinkstock.com

Umirovljenik iz Kaštel Novog osuđen je nepravomoćno na splitskom sudu na uvjetnu kaznu zbog neovlaštene proizvodnje i trgovine drogom.

29.5.2017.
8:02
Thinkstock.com
VOYO logo

Umirovljenik je osuđen na 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana i to zato jer je od siječnja do lipnja 2015. godine u svojoj sobi na balkonu u lonce zasadio biljke marihuane, piše Slobodna Dalmacija.

Prema presudi, uzgojio je 10 stabljika koje su do lipnja izrasle do visine od 14 pa dio 120 centimetara, a na suđenju je 66-godišnji umirovljenik priznao sve za što ga se teretilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je izjavio kako u kući živi sam te da ima mirovinu od oko dvije i pol tisuće kuna, a kako je gotovo polovicu mora davati za kredit, mirovina mu nije dostatna za život, ponekad susjedima pomaže u poljoprivrednim radovima što mu oni plate.

Pred sudom se pokajao i kazao da mu je žao što je do svega došlo te da neće više takve stvari raditi. Kao olakotnu okolnost sudac je uzeo njegovu neosuđivanost, kajanje, iskreno i potpuno priznanje te osoben prilike. No, kao otegotna okolnost uzeta je, kao je obrazloženo, “društvena opasnost ovakvih kaznenih djela koja su posebno učestala na području županije, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo