ostao bez novca i smještaja / Unajmio kuću za ljetovanje u Hrvatskoj, a kad je stigao u mjesto doživio je šok. Policija provodi istragu

Image
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
Image
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Kod iznajmljivanja na internetu treba biti jako oprezan

10.8.2022.
11:57
Sasa Miljevic / PIXSELL
VOYO logo

Pulska policija zaprimila je prijavu 36-godišnjeg Rumunja koji je prevaren dok je pokušao unajmiti kuću za ljetovanje. Naime, on je 23. srpnja putem društvene mreže dogovorio najam kuće za odmor u Medulinu te je osobi uplatio više tisuća kuna. No, kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija upozorava građane da budu oprezni prilikom iznajmljivanja smještaja na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, građani bi prije uplate novca trebali obaviti provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo