PIROMAN U PRITVORU / Upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar kod Kistanja

Image

Osumnjičeniku je sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

27.7.2018.
13:03
VOYO logo

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 50-godišnjak kojega šibensko tužiteljstvo tereti da je 23. srpnja izazvao požar u Modrinom Selu u općini Kistanje koji se proširio na gotovo šest hektara suhe trave i raslinja.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku u petak je izvijestilo da je ispitalo osumnjičenika za „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“, kojemu je sudac istrage, na njihov zahtjev, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Postoji osnovana sumnja da je 23. srpnja 2018. oko 12,30 sati u mjestu Modrino Selo, na otvorenom prostoru na udaljenosti od trideset metara južno od obiteljske kuće nepoznatog vlasnika, upaljačem zapalio suhu travu i time izazvao požar koji se proširio na ukupnu površinu od 5,8 hektara suhe trave i niskog raslinja.

Osnovano se sumnja da je potom, kad ga je uočio poznanik i povikao mu da prestane paliti vatru i odlazi, otišao s mjesta događaja. Požar se potom proširio na udaljenost od tristo metara od kuća u obližnjem zaseoku, a daljnje širenje požara je spriječeno intervencijom vatrogasaca“, izvijestilo je tužiteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo