Poduzetnik / Upoznali se na misi u BiH, sad se upisao Mamiću na nekretnine vrijedne 44,5 milijuna kuna u Zagrebu

Image
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell

Mamić je po slovu presude zbog isisavanja novca iz GNK Dinamo morao vratiti 52 milijuna kuna. Nije imao sav novac. Ali se našla dobra duša. A sad...

6.6.2022.
9:11
Zoran Grizelj/Pixsell
VOYO logo

Renato Korać je vlasnik lanca kladionica u Bosni i Hercegovini. Zdravko Mamić je, kao što znamo, najpoznatiji bjegunac pred pravosuđem Republike Hrvatske. Jutarnji list u svom tiskanom izdanju otkriva da se Korać, kao vjerovnik Mamića zbog posuđenih 44,5 milijuna kuna, upisao kao uvjetni vlasnik Mamićeve vile na Tuškancu i na stan u Centru Cvjetni.

Riječ je o podmirenju pozajmice Koraća pomoću koje je gospođa Mamić, Marina, 21. srpnja platila Republici Hrvatskoj preostali dug do 52 milijuna kuna, što je Mamiću Županijski sud u Osijeku presudio da mora vratiti kao iznos koji je protuzakonito isisan iz GNK-a Dinamo. Po istoj presudi Mamić je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'neću komentirati' /

Odakle Mamiću 44,5 milijuna? Za dug državi mu je dao hercegovački kralj kladionica

Image
'neću komentirati' /

Odakle Mamiću 44,5 milijuna? Za dug državi mu je dao hercegovački kralj kladionica

Prošle godine rok za vraćanje preostalog novca bio je 21. srpnja. Tog zadnjeg dana ona je dug i podmirila, a – kako se otkrilo u rujnu 2021. – Korać je bio onaj koji je Mamićima posudio novac, pri čemu se u ugovoru između njih kao sredstvo osiguranja potraživanja "u iznosu od šest milijuna eura" navode nekretnine.

Direktor u Koraćevim tvrtkama Krešo Vukoja za Jutarnji je kazao da njegov šef nije zainteresiran za preuzimanje nekretnina. Ipak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upisan je dok se ne podmiri potraživanje. Rok ćemo najvjerojatnije produljiti jer nekretnine još nisu prodane."

Utvrđivali porijeklo novca

Dodao je da "Mamić još traži kupce", da je rok za vraćanje novca "do kraja lipnja 2022.", što bi značilo da se sad, već početkom lipnja, Korać upisao preventivno. Vila na Tuškancu je zapravo obiteljska kuća Mamićevih, sve skupa sa zemljištem površine 1489 metara četvornih, što obuhvaća dvorište, vilu i garažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan u Centru Cvjetni, čiju je gradnju financirao Tomislav Horvatinčić, nalazi se na drugom katu i sadrži dnevni boravak kuhinju, sobu, kupaonicu, terasu i uređenu zelenu površinu. Tada, kada je Marina Mamić došla s novcem, navodilo se da je do njega došla hipotekarnim kreditom.

Izlišno je i spominjati da se prije godinu dana ne bi baš svi kladili da će Mamić platiti novac po slovu presude. Ispalo je, međutim, da ipak jest, što je državi uštedjelo tko zna koliko vremena koliko bi morala provesti utjerujući dug kroz ovršne postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri plaćanju duga Ured za sprečavanje pranja novca također je provjerio porijeklo tih šest milijuna eura, te je utvrđeno da je Korać doista imao toliko gotovine, šest milijuna eura, koliko je trebalo Mamićima da im posudi.

Sjedište Koraćeve tvrtke s kladionicama u BiH nalazi se u Čitluku. Na njegovim profilima na društvenim mrežama mediji su jesenas konstatirali da je objavljivao fotografije s nizom poznatih ljudi; na istoj fotografiji sa Zlatkom Dalićem i Markom Perkovićem, zatim s Milijanom Brkićem, da je bio aktivan u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo