umalo tragedija / Urušio se balkon u Zagrebu. Muškarac ostao visjeti, žena propala na balkon ispod. Čuo se glas: 'Izdrži. Još malo. Pomoć stiže'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell/ilustracija

Vatrogasci su spasili ozlijeđenu osobu s balkona i potom ju je preuzela Hitna pomoć. Stanarka zgrade poručuje: 'Nadam se da će obnova ubrzati'

24.3.2022.
20:47
Patrik Macek/Pixsell/ilustracija
VOYO logo

Javna vatrogasna postrojba Zagreb izvijestila je kako je u središtu Zagreba danas poslijepodne pao balkon s četrvtog na treći kat. 

Na teren je izašlo 19 vatrogasaca s pet vozila. "Radi se direktnom spašavanju osobe. Pao je balkon s 4. kata na 3. Na njemu se nalazi jedan ozlijeđeni, pristupamo spašavanju", bila je prva informacija vatrogasaca, a potom su zvijestili da su spasili osobu te da su je preuzeli djelatnici Hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su vatrogasci pristupili uklanjanju srušenog balkona, to nisu mogli odmah napraviti nego su pristupili osiguranju balkona. Na teren su upućene i specijalizirane ekipe za spašavanje iz visine i iz ruševinama.

Image
intervenirali spasioci /

Pao balkon u Zagrebu. Vatrogasci spašavali ozlijeđenu osobu, došla i hitna

Image
intervenirali spasioci /

Pao balkon u Zagrebu. Vatrogasci spašavali ozlijeđenu osobu, došla i hitna

Kako javljaju 24sata, vlasnica stana u Ulici Republike Austrije na kojem se urušio balkon rekla je da je "bilo pitanje vremena kada će se to dogoditi", pokazujući u kakvom je stanju zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam bila doma pa su vatrogasci morali razvaliti vrata. Nadam se da će se s obnovom nešto ubrzati", rekla je  za 24sata stanarka zgrade. 

Kako donosi Jutarnji list propao je balkon s metalnom ogradom. Na njemu su bile dvije osobe, muškarac i žena. Muškarac je ostao visjeti držeći se čvrsto za metalnu ogradu. Žena se s ostacima balkona zadržala na balkonu ispod na koji je propala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženu su spasili tako što su je kroz stan na 3. katu, na čiji je balkon pala, uvukli unutra odakle su je preuzeli djelatnici Hitne pomoći. Jedna od sanarki rekla je za Jutarnji list kako je čula krikove žene. Drugi susjed, čiji stan gleda na balkon koji je propao, rekao je kako je čuo bodrenje: "Izdrži. Još malo. Pomoć stiže. Samo što nije. Budi jaka". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo