zločinačka organizacija / USKOK: Banda s Laništa dizala u zrak i planirala ubojstva zbog batina koje su dvojica trpjela u zatvoru

U uhićenjima je sudjelovalo 50 policajaca, a istraga je pokrenuta protiv osmorice sumnjivaca. Pogledajte u videu kako je to izgledalo

24.12.2021.
19:25
VOYO logo

Zagrebačka policija objavila je snimke uhićenja bande za koju se sumnja da je dogovarala likvidacije i postavljala bombe - među kojima i onu u jednoj stambenoj zgradi.

U uhićenjima je sudjelovalo 50 policajaca, a istraga je pokrenuta protiv osmorice sumnjivaca - kod nekih je pronađen arsenal oružja i sofisticirane opreme. 
Munjevita akcija ekipe za posebne zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Lezi dolje! Ruke daj! Ti isto, ne mrdaj!'', čuje se na snimci.

Policije koja je u srijedu razbila još jednu zločinačku organizaciju iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezino najpoznatije djelo bilo je postavljanje eksploziva visoke razorne moći u zgradu na Laništu koji je gotovo raznio jedan cijeli kat. Tu su stanovali supruga i djeca Tomislava Sučića, jednog od trojice glavnih optuženika iz akcije Tebra.

Prema USKOKU, jedan od razloga za postavljanje eksploziva kao i planiranje još dva ubojstva je osveta za fizičke napade i ponižavanje dvojice muškaraca dok su bili u zatvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
teško stradala /

Strašan slučaj u zagrebačkoj Dubravi: Žena lampicama kitila balkon pa pala s 12 metara visine

Image
teško stradala /

Strašan slučaj u zagrebačkoj Dubravi: Žena lampicama kitila balkon pa pala s 12 metara visine

''Uopće mi se ne čini vjerojatno da je netko zbog sukoba fizičkog išao sa eksplozivnom napravom u napad i u pokušaj ubojstva obitelji. Čini mi se da za takav akt, za takvo djelo treba biti puno dublji razlog poput, primjerice, dugova'', rekao je kriminalist Željko Cvrtila

Akcijom su obuhvaćena osmorica muškaraca od kojih su trojica već od prije u istražnom zatvoru. Njihov plan bio je, kaže naš sugovornik, preuzimanje dijela kriminalnog kolača u Zagrebu, a u ostvarenju išli su prema nositeljima stare zagrebačke scene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To im je, naravno, bio još veći minus što je na njih skrenulo još veću pozornost policije i Uskoka jer te stare strukture imaju jake linkove u istražnim tijelima'', izjavio je Cvrtila.

Policija je danas objavila i video zaplijenjenih stvari. Pronađeno je i oduzeto: nekoliko pištolja, automatska puška, čak i mitraljez sa streljivom i opremom, novac u raznim valutama, skupocjeni satovi, detonatorska kapisla, dijelovi za daljinsko aktiviranje eksplozivnih naprava, digitalne vage i razne droge, uređaji za lociranje i ometanje signala, elektrošokeri te nekoliko osobnih vozila visoke klase. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz USKOK-ova priopćenja doznalo se i koliko u domaćim krim krugovima vrijedi ljudski život - 15 000 eura! Tolika je bila cijena za likvidaciju koja, srećom, nije izvršena jer meta u vrijeme kad je planirano da bude na nišanu - nije bila u Hrvatskoj.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo