jutrošnja akcija / Uskok o uhićenju načelnika Čeminca, sinova i partnerice: 'Sumnja se u koruptivna kaznena djela protiv pravosuđa'

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Policija od jutros pretresa vikendicu Zlatka Pinjuha, kao i urede te vozila. Izuzeli su veliki broj dokumenata, slijedi ispitivanje

21.4.2022.
15:30
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je policija jutros pretresla vikendicu i ured načelnika općine Čeminac Zlatka Pinjuha, te nakon što je uz njega uhićeno nekoliko ljudi, o svemu se priopćenjem oglasio i USKOK. 

Naveli su kako su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"One se provode na području Osječko-baranjske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela te kaznena djela protiv pravosuđa. Uhićen je načelnik jedne općine, a nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", naveli su u priopćenju.

Odvjetnik Zlatka Pinjuha novinarima je potvrdio da je policija pretraživala Pinjuhovu kuću te da je, osim Pinjuha, uhićeno još troje ljudi. Pinjuhu se, naveo je, na teret stavlja zloporaba položaja i ovlasti, te trgovanjem utjecanjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, akcija USKOK-a iznenadila je Pinjuha. "Policija izuzela dokumente, dosta je dokumentacije. Predat će ga pritvorskom nadzorniku, policija ga može zadržati najduže 48 sati, ali vjerujem da će ispitivanje biti i prije toga", rekao je. 

Odvjetnik Marka Pinjuha, Marko Pleša rekao je da mu se na teret stavlja osnovana sumnja kaznenog djela zloporabe ovlasti, da se pretražuju njegov dom i poslovni prostor, kao i osobni automobil. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema još neslužbenim informacijama, uz Pinjuha su uhićeni i njegovi sinovi, načelnikova partnerica, inače šefica računovodstva u općini te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu. 

Prema nepotvrđenim informacijama, navodno je Pinjuh sebi i drugim uhićenicima omogućio da se materijalno nepripadajuće okoriste na teret proračuna općine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo