namještanje natječaja / USKOK podignuo optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege i policajaca koji su mu odavali tajne podatke

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama jedan od navedenih djelatnika iz požeške policije je kum bivšeg gradonačelnika Puljašića

28.7.2022.
11:29
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je u četvrtak podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege i HDZ-ova saborskog zastupnika Darka Puljašića te dvojice policajaca koje je navodno poticao da mu odaju podatke iz istrage u kojoj ga se sumnjičilo za namještanje natječaja.

Ne otkrivajući identitete Uskok je u četvrtak izvijestio da su optužnicom uz Puljašića, optuženog za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, obuhvaćeni prvookrivljeni službenik Policijske uprave požeško-slavonske i drugookrivljeni voditelj službe zajedničkih i upravnih poslova u toj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, toj Policijskoj upravi bilo je povjereno provođenje izvida povodom sumnji da su III. okr. i njegov zamjenik od direktora trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. tražili da u postupku nabave usluga za projekte energetske obnove više stambenih zgrada pogoduje točno određenim projektantima. Na traženje gradonačelnika koji je bio zainteresiran za podatke o tijeku navedenih izvida, policajci su mu prenosili podatke o radnjama poduzetim u okviru istrage i planiranom daljnjem postupanju, iako su svi znali da je postupanje tajno.

Image
'krtica' u policiji /

Uhićen glavni administrator policije. USKOK pretresao stanove IT stručnjaka i još četiri osumnjičenika

Osim toga se prvookrivljeni policijski službenik tereti se da je, nakon što mu je povjereno obavljanje obavijesnih razgovora s većim brojem projektanata s područja Požege kako bi se utvrdilo jesu li se sastajali s gradonačelnikom i njegovim tadašnjim zamjenikom u vezi s uslugama za navedene projekte, prilikom obavljanja obavijesnih razgovora i sačinjavanja službenih zabilješki postupao na način kojim se otežava utvrđivanje kaznene odgovornosti trećeokrivljenog Puljašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama 24 sata koje su objavljenje prošle godine, jedan od navedenih djelatnika iz požeške policije je kum  bivšeg požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, što je on sam i potvrdio.

Također, neslužbeno se doznaje od sugovornika upućenog u slučaj da je jednom od navedenih policajaca bio dodijeljen slučaj Josipa Viteza. Navodno se sumnja da je radio na ispitivanju projektanata iz tog slučaja te u Uskok poslao njihove krivotvorene izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo