Otkriveni u Baden-Württembergu / Ušuljali se u šleper u Srbiji i neopaženo prošli Hrvatsku, Sloveniju, Austriju… Otkrili ih tek u Njemačkoj

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Pet granica, od čega jednu granicu EU-a i jednu granicu 'Schengena' (obje granice RH), proputovali su skriveni, a da ih nitko nije primijetio

16.1.2022.
16:04
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Vozaču iz Srbije samo je još to trebalo za katastrofalno subotnje poslijepodne. Odvozio je šleper iz Srbije sve do gradića Gaggenaua na krajnjem zapadu njemačke pokrajine Baden-Württemberg i, po svoj prilici mrtav umoran, parkiravši u četvrti Bad Rotenfels, kad je otvorio prikolicu, zatekao je unutra dvojicu mladića iz Afganistana.

Policija iz Offenburga objavila je da je vozač prijavio dva državljana Afganistana u dobi od 21 i 22 godine, obojicu bez osobnih dokumenata, te da je protiv njih pokrenuta istraga zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija dalje navodi da ih se sumnjiči da su se mladići u šleper ukrcali u Srbiji, ne navodi se u kojem točno gradu, te da su na taj način uspjeli neprimijećeni odvesti se sve do jugozapada Njemačke. Vozača je policija ispitala i dalje pustila na miru.

Što se dvojice mladića tiče, njima izgon iz zemlje ne prijeti tako skoro prvo zbog medicinske pomoći za koju navodi policija da im je bila hitno potrebna, a – drugo – i zbog toga što su policajcima odmah kazali da u Njemačkoj traže azil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo