'prioriteti' / Uvrijedio policiju s četiri slova na svom Facebooku i sad mora platiti kaznu

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Đurđevački policajci prekršajno su prijavili Miroslava nakon što je ustanovljeno da je 24. siječnja ove godine 'narušavao javni red i mir putem društvenih mreža'

13.7.2018.
8:45
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Miroslav (34) iz Podravskih Sesveta nedaleko od Đurđevca zbog netrpeljivosti prema policiji koju je javno iskazao putem svojeg profila na Facebooku mora platiti gotovo 1000 kuna kazne, javlja Podravski.hr.

Naime, đurđevački policajci prekršajno su prijavili Miroslava nakon što je ustanovljeno da je 24. siječnja ove godine "narušavao javni red i mir putem društvenih mreža sa svog osobnog Facebook profila" jer je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike slovima ACAB, što je akronim za rečenicu na engleskom koja u prijevodu znači svi 'policajci su kopilad'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja koprivničkog Prekršajnog suda Dubravke Milolože osudila ga je u odsutnosti jer se nije pojavio na zakazanom suđenju na koje je bio pozvan. Mora platiti 612 kuna, odnosno 408 kuna ako u roku plati dvije trećine kazne. Uz to mora platiti i dosta visokih 300 kuna paušalnih troškova suda, javlja Podravski.hr.

Inače, kažnjivo je i istoznačno isticanje brojke 1312 (redni brojevi slova ACAB u abecedi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo