'krv kao iz kabla' / Užas u Zagrebu: 'Dečku ispred mene na Branimirovoj cigla je pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila'

Image
Foto: Facebook/Laura Culovic

Žena je objavila užasavajuću slikom svoje ruke umrljanom krvlju, u komentarima joj odgovorio zamjenik gradonačelnika Koralet: 'Žao mi je...'

5.10.2022.
21:39
Facebook/Laura Culovic
VOYO logo

Na društvenim mrežama jedna je žena večeras objavila post s užasavajućim fotografijama ruke umrljane krvlju i tenisica koje su također zašpricane krvlju. Kako je napisala na svom Facebooku, rukom je pokušavala zaustaviti krv dečku kojem je cigla pala direktno na glavu u Branimirovoj ulici u središtu Zagreba.

Navodi da je pozvala Hitnu, da je dječak bio pri svijesti. Upitala je u ljutitom postu: 'Grad Zagreb, koji je ovo *ebeni *urac?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo u cijelosti njezin post:

"Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala ko iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik. Pozvala sam hitnu, uzela broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi se zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Napravila sam sve što sam mogla da iole pomognem. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka.
Ne znam koji je kurac s radovima po gradu; molim vas pazite se. Incident se desio u blizini Branimirove 15. Mjesto gdje mu je dio zgrade pao na glavu, bio je "ZAŠTIĆEN" skelama. Ponovit ću neprimjereno, iako kudikamo primjerenije od važnosti koja se pridaje obnovi stare jezgre - Grad Zagreb, pobogu, koji jebeni kurac?
Molim vas, pazite se.

18:25 - Zovem na broj, nitko se ne javlja.
18:39 - Ja
"Zvala sam. Molim te da se javiš kad stigneš. Lara, cura s Branimirove"
18:42 - Dečko (Ivan)
"U bolnici sam. Nisam vidio da si zvala kad sam bio u hitnoj. Hvala ti na svemu."
18:54 - Ja
"Okej, bitno da si na sigurnom. Javi mi ako se sjetiš što kažu, koliko je duboko to sve i što je sljedeće. Nadam se da ti je to da mi javiš okej s tobom. I nema na čemu."
21:06 - Ja
"Zvali su me novinari i uzeli izjavu o tome što se desilo. Grad očito još uvijek nije sigurno mjesto za pješake, bicikliste i ine. Nadam se da ne zamjeraš što sam podijelila događaj na društvenoj mreži, iznimno me šokiralo i zabrinulo, i radi tebe i radi sigurnosti drugih. Mogao si poginuti, kao i bilo tko da je bio na tvom mjestu; ja sam bila svega dva metra iza tebe. Neovisno o medijima, molim te da mi javiš svoje stanje i što doktori kažu. Držim fige da je sve u redu i da si okej."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima ispod objave, Lari se javio Luka Koralet, zamjenik gradonačelnika te napisao: "Dragi svi, žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: 'Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.' Provjeravamo status zgrade odn. da li se radi o adekvatno osiguranom gradilištu.
P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo