Optužnica za dva pokušaja ubojstva / Užas u Zagrebu: U kafiću dvojicu izbo nožem. Ubadao ih je u prsa, vrat, po licu...

Image
Foto: Thinkstock

U optužnici je predloženo da mu se izrekne sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti i produlji istražni zatvor

27.5.2020.
15:01
Thinkstock
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 31-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju.

Okrivljenika se tereti da se 16. veljače 2020. oko 18.30 sati u jednom caffe baru u Zagrebu, pod utjecajem (2,76 g/kg), posvađao s dvojicom muškaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nakani da usmrti jednoga od njih, rasklopnim mu je nožem zadao više ubodnih i reznih rana (rezno-ubodna rana u području nosa i ispod desnog oka - paranazalno, ubodna rana u području lijeve strane vrata, rezna rana lijevog ramena).

U daljnjem napadu ga je spriječio drugi oštećenik kojeg je 31-godišnjak, tereti ga se, u nakani da ga usmrti ubo u lijevu stranu prsa nakon čega je oštećenik pobjegao u toalet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenik je krenuo za njim i ustrajao u svom napadu nožem kako bi ga usmrtio te je ponovno došlo do sukoba pri čemu je okrivljenik izgubio ravnotežu i pao na tlo, ali je istim nožem zarezao dva puta po stražnjoj strani koljenske jame muškarca koji je pao na tlo.

Agresivni 31-godišnjak mu je potom zadao više ubodnih i reznih rana po tijelu te ga nekoliko puta udario šakama i nogama po glavi. Okrivljenik je nakon toga prestao s napadom i odbacio nož te se udaljio iz caffe bara, a potom je, ugledavši prvog oštećenika krenuo trčati za njim, ali ga nije sustigao. Obojica oštećenika zadobila su tešku tjelesnu ozljedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika izrekne sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti i da mu se produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo