unuk ubio djeda / Sisačka policija o ubojstvu: 'Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga'

Image
Foto: RTl

Nedavno je na području grada Gline pronađeno tijelo nestalog muškarca

4.10.2022.
11:10
RTl
VOYO logo

Sisačka policija održala je izvanrednu konferenciju za medije povodom završetka istrage oko ubojstva tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem prosinca 2019. godine.

Za ubojstvo je osumnjičen 29-godišnjak. Policija je objavila da se radi o unuku žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici službe kriminalističke policije, u dogovoru s ŽDO u Sisku, proveli su višegodišnje istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kazneno djelo teškog ubojstva", rekao je Načelnik PU sisačko moslavačke Luka Pešut.

Rekao je da je i da je istraživanje započelo 28. prosinca 2019. godine, a proveden je niz mjera i vještačenja nad 29-godišnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točan datum ubojstva nije poznat, ali se radi o vremenu između 16. i 19. prosinca 2019. godine kada bi taj 29-godišnjak došao u mjesto Roviška na Glinskom području, kod tada 89-godišnjeg muškarca, u obiteljsku kuću, gdje je nakon sukoba s istim zdravstveno ugroženu osobu nekoliko puta udario tupim premetom, od čega je on preminuo. Osumnjičeni je tada, u svojstvu prikrivanja teškog kaznenog djela, tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine dijelovi tijela i odjeća su pronađeni i izuzeti u sklopu izvođenja očevida.

"Protiv 29-godišnjaka, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog niza drugih kaznenih djela, ŽDO biti će podnesena kaznena prijava", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nalazi se u zatvoru /

Pronađeno raskomadano tijelo muškarca nestalog 2019.! Za ubojstvo osumnjičen njegov unuk, poznati nasilnik

Image
nalazi se u zatvoru /

Pronađeno raskomadano tijelo muškarca nestalog 2019.! Za ubojstvo osumnjičen njegov unuk, poznati nasilnik

"Rad po prijavama nestanaka jedna je od najprioritetnijih zadaća ove PU. Suočavamo se s preko 50-tak takvih situacija i njima pristupamo s krajnjim oprezom. Svaki nestanak može biti da je osoba žrtva kaznenog djela", rekao je Voditelj službe kriminalističke policije, Igor Pasanec.

Objasnio je da su otegotne okolnosti bile kasna prijava nestanka, činjenica da osoba živi u ruralnom području, da su prvi susjedi udaljeni 300 metara i da je osoba živjela neurednim životom bez kontakata s obitelji. Kazao je da to sve pokazuje koliki su dobar posao odradili policajci i ostale službe, poput HGSS-a, vatrogasaca i lovačkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su nam pomogli da pronađemo dijelove tijela i odjeće nestale osobe", kaže.

Na pitane novinara je li bilo suradnje sa Splitskom policijom, pošto je osumnjičenik već poznat po nedjelima na tom području, Pasanec kaže da ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je osumnjičenih otprije bio poznat zbog kriminaliteta krađa i droga, no kako ne bi htio komentirati njegove ranije prijave.

"Postoji povezanost između počinitelja i žrtve. On je njegov unuk", rekao je Pasanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje postoje li naznake da je riječ o teškom ubojstvu iz koristoljublja, rekli su da u ovoj fazi istrage ne mogu to potvrditi.

Osumnjičenik je rodom s područja Siska, no Pasanec kaže da je svoje boravište mijenjao sukladno kriminalnom miljeu u kojem se nalazio, a često je bio i po zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo