tragedija zbog oluje / UZNEMIRUJUĆE fotografije: dizalica se srušila na Veliku džamiju u Meki, poginulo 107 ljudi!

Na fotografijama koje kruže društvenim medijima na tlu džamije vide se tijela poginulih i dijelovi dizalice koja se vjerojatno prevrnula i probila strop građevine

12.9.2015.
9:04
VOYO logo

Najmanje 107 osoba poginulo je u padu dizalice na Veliku džamiju u Meki, objavile su u subotu saudijske vlasti, dodajući da je u nesreći ozlijeđeno najmanje 238 ljudi.

"Svi ozlijeđeni prebačeni su u bolnice ... nema više stradalih na mjestu nesreće", rekao je direktor uprave za civilnu obranu general Suleiman al-Amr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su zbog obilnih oborina podrovani temelji goleme dizalice, koja se uslijed snažnog vjetra srušila na džamiju.

Dizalica je probila svod džamije i pala na okupljene, uglavnom hodočasnike koji su se pripremali za hadž, redovito godišnje muslimansko hodočašće u Meku koje se treba održati za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijske vlasti su prošle godine zbog sigurnosnih razloga ograničile broj ljudi koji mogu sudjelovati u hadžu dok traju radovi na obnovi Velike džamije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Due to heavy rainfall the crane has collapsed. Ya Allah make it easy for all those that are there. #Makkahpic.twitter.com/w83YzLYpPs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
    May their souls rest in peace. May Allah grant patience to their families. #Makkah Video
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo