veliki požar / Drama u Čakovcu! Trojica vatrogasaca ozlijeđena, vozila topila paklena vrućina - gorjele azbestne ploče. Je li zrak zatrovan?

Vatrena buktinja, kakvu Čakovčani ne pamte, potpuno je uništila dva velika skladišta, a čak 130 vatrogasaca sa stihijom se borilo puna dva sata

30.6.2021.
18:45
VOYO logo

U Čakovcu se do kasnih noćnih sati gasio veliki požar u drvenim skladištima nedaleko od centra grada. Vatrogasci su i dalje na terenu i osiguravaju požarište, a trojica su zatražila i liječničku pomoć.

Tijekom gašenja zapaljenih skladišta građani su pozvani da zatvore prozore zbog Azbestnih čestica ploča kojima su izgorjeli objekti bili pokriveni. Vatra više ne prijeti - a ima li prijetnje još u zraku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrena buktinja, kakvu Čakovčani ne pamte, potpuno je uništila dva velika skladišta, a čak 130 vatrogasaca sa stihijom se borilo puna dva sata... 

Zadimljeno je bilo cijelo središte grada, a stup dima mogao se vidjeti i iz 15-ak kilometara udaljenog Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silovita vatra je doslovno progutala drvene barake Čakovečkih mlinova sve do betonskih stupova na kojima se držalo pročelje. 

Image

Pogledajte što je ostalo od jučerašnjeg požara skladišta u Čakovcu

Image

Pogledajte što je ostalo od jučerašnjeg požara skladišta u Čakovcu

"Mi smo tu blizu i gledali smo. Strašno je izgledalo! Velika vatra visoka, dim – bojali smo se", kazala je Kristina Janušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestrašno! Djeca su plakala, baš je bilo vrlo potresno, jer ne znate kakav bude ishod", dodala je Aleksandra Sašek Strbad.

Izgorjelo je više od 4 tisuće kvadrata površine. Veća tragedija izbjegnuta je za dlaku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar se pojavio na drvenim barakama gdje su u blizini tri srednje škole, benzinska pumpa, trgovački centar, nije daleko ni stambena zona, željeznička postaja. Tako da je tragedija i katastrofa mogla biti daleko veća", kazala je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

U gašenju su sudjelovale sve raspoložive snage, a trojica vatrogasaca zatražila su liječničku pomoć zbog udisanja dima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stradala su i dva vozila Javne vatrogasne postrojbe. Nisu jako oštećena, ali postoje oštećenja gdje su se dijelovi deformirali od temperature", rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj.

Barake su bile prekrivene cementno-azbestnim pločama, pa su građani i jutro nakon u strahu od trovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smeta za pluća! Sad koliko su se te čestice razišle i kamo su otišle tko zna. To duže bude ja mislim u zraku, ne može to samo kroz noć nestati", govori Dušan Mesarek.

"Azbest nije goriv i vjerojatno ta količina čestica je vrlo mala koja je eventualno mogla izaći u zrak, međutim ona je sukladno vremenskim prilikama vjerojatno sjela dolje na zemlju i ne predstavlja opasnost za zdravlje građana", pojašnjava voditelj zdravstvene ekologije NZJZ-a Međimurske županije Marko Klemenčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da požar i dalje tinja, policija će sutra u jutarnjim satima napraviti očevid, nakon čega će se znati točan uzrok požara. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo