pune ruke posla / Vatrogasci u nekoliko županija protekli vikend imali niz intervencija: Zabilježen velik broj požara objekata

Image
Foto: HVZ

Hladnije vrijeme i vrhunac sezone grijanje donose mnoštvo posla za vatrogasce

15.2.2021.
12:34
HVZ
VOYO logo

Hladnije vrijeme i vrhunac sezone grijanje donose mnoštvo posla za vatrogasce, što je nažalost dokazao i protekli vikend. Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zaprimilo je veći broj informacija o požarima objekata u nekoliko županija. 

Već u petak u večernjim satima zabilježena su dva požara krovišta u Zagrebu. Tijekom vikenda zagrebački vatrogasci su intervenirali na čak 7 požara dimnjaka. Jedan požar dimnjaka su gasili i dubrovački vatrogasci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je Javna vatrogasna postrojba Vinkovci ugasila požar na obiteljskoj kući u Vinkovcima. Ukupna opožarena površina (krovište i ostale prostorije u objektu) iznosi oko 250 m². 

U Dinjevcu kod Pitomače požarom je zahvaćen gospodarski objekt površine oko 200 m² te krovište kuće. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD-a Pitomača, Dinjevac i Kladare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna vatrogasna postrojba Sisak zaprimila je u subotu dojavu o požaru kuće u Donjem Komarevu kod Siska. Kuća je većim dijelom opožarena, a gašenje je bilo otežano s obzirom da se radi o objektu koji je teško oštećen u potresu te je označen crvenom naljepnicom. 

Na ovom požaru je ozlijeđena jedna civilna osoba koja se, promatrajući požar sa strane, poskliznula i pala te je zbrinuta od strane HMP. Ovaj događaj bi trebao poslužiti kao upozorenje građanima da požari ili druge vrsta intervencija nisu predstava te da na njima postoji realna opasnost za sve osobe koje se nalaze u blizini. 
Požari od Istre do Slavonije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su vatrogasci iz Zagorske JVP i DVD-a Tuhelj gasili kuću u Trstenom kod Tuhelja. Tijekom požara, vlasniku objekta je pozlilo te je zbrinut od strane HMP.
U Slavonkom Brodu je uslijed curenja plina iz plinske boce te loženja otvorene vatre u ložištu peći na kruta goriva, došlo do eksplozije plinske smjese u obiteljskoj kući. Eksplozija je oštetila balkonska vrata i prozore te je došlo do zapaljenja kuhinjskih elemenata i zavjesa. Stanari su na vrijeme napustili objekt i stradalih osoba nije bilo.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa 1 vatrogasnim vozilom iz JVP Slavonski Brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JVP Labin je u nedjelju u 22.04 zaprimio dojavu o požaru krovišta stambene zgrade na lokaciji Labin, Titov trg. Požar je zahvatio krovište zgrade i tri stana, od kojih su dva u potpunosti zahvaćena požarom, a treći jednim dijelom.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci JVP Labin. Stradalih osoba nema. Požar je lokaliziran u 23:20. Tijekom noći na požarištu je dežurala JVP Labin s 2 vatrogasca i 1 vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljen angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području 

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman domaćih vatrogasaca. Prema obrađenim podacima od dana 28. prosinca 2020. do dana 14. veljače 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 11345 vatrogasaca sa 3115 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12354 intervencija.

Zbog hladnijeg vremena te povećane opasnosti od izbijanja požara, glavni vatrogasni zapovjednik izdao je naputak i upozorenje vatrogascima da osiguraju pojačane ophodnje po svim kontejnerskim naseljima, a poglavito na području općina Majur, Donji Kukuruzari, gradova Gline, Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Vatrogasne ophodnje su po potrebi trebale pomoći pri opskrbi ugroženog stanovništva hranom i potrepštinama te upozoriti na opasnosti od izbijanja požara, poglavito kod korištenja električnih grijalica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo