Iz Zatona / Vatrogasni zapovjednik Dukić za RTL: 'Izgorjelo je sigurno 20 kuća. Situacija je dramatična'

Stanje je dramatično, požar se i dalje spušta prema mjestu, stižu Plenković te ministri Banožić i Božinović

13.7.2022.
19:25
VOYO logo

RTL-ov reporter Boris Mišević javio se iz Zatona u kojem je stanje još uvijek dramatično.
"Zaton je doslovno okružen vatrom. Kako vatrogasci na jednoj fronti uspiju malo zauzdati vatru, tako se ona i dalje spušta (prema mjestu). U mjestu je silni dim, požarište je aktivno i spušta se prema kućama. Samo par minuta vožnje od Šibenskog mosta, cesta je zatvorena, novinari su na vlastitu odgovornost stigli u Zaton. Gorjele su i kuće, a u Raslini, mjestu pored, evakuirani su ljudi , izvjestio je Mišević."

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, potvrdio je ono što stanovnici kažu, da je ovo gori požar nego dramatičan požar 1986. godine.
"I tada je gorjela kao i sada, velika borova šum, ali ovo je sad gori požar. Krenuo je iz Zatona, 7-8 km na Benkovačkoj cesti, išao je u pravcu Vodica. Kad je puhnuo jaki maestra, vjetar je vatru bacao 500-600 metara pa sve do kilometar i u samo desetak minuta od izbijanja, požar je došao u samo mjesto Zaton", rekao je Dukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da ima oštećenih kuća, da je vatra zahvatila zvonik crvke. "Isto i na području Raslina, gdje ima oštećenih kuća".
Nastavio je da je situacija dramatična te da je teško prognozirati što će se događati, ali ako se nastavio ovako razvijati, da će uskoro zatvarati magistralu od Šibenskog mosta prema Vodicama te raditi pripremu i za područje Jadrije.

Image
POŽAR STIGAO DO KANJONA /

Građani pobjegli iz Zatona, stanje prate sa Šibenskog mosta: 'Nije bilo ni struje ni vode. Skupio sam ženu i djecu'

Image
POŽAR STIGAO DO KANJONA /

Građani pobjegli iz Zatona, stanje prate sa Šibenskog mosta: 'Nije bilo ni struje ni vode. Skupio sam ženu i djecu'

"U jednom smo trenutku napravili nova osiguranja preko Šibenskog kanala na stranu Bilica jer, kako je danas požar prebacivao i vjetar je dosta jak, možemo se nadati svemu i svačemu. Izgorjelo je 20-ak kuća sigurno, što u Zatonu, što u Raslini. Imamo 20-ak to su krovišta, vatra se s pepelom i užarenim dijelom povukla kroz grede", rekao je Dukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da nema ozlijeđenih, a da su se vatrogascima na terenu pridružili kolege iz Splitsko-dalmatinske županije te se očekuju i vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Uskoro se očekuje i dolazak premijera Plenkovića, te ministara obrane te unutarnjih poslova Marija Banožića i Davora Božinovića.

Situacija u Zatonu trenutačno je ipak nešto mirnija, vjetar se smirio i kanderi nadlijeću nešto manjim intenzitetom, ali požar još uvijek gori, od pojedinih kuća na svega 15-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo