nesreća kraj novske / Vatrogasni zapovjednik: 'Vlak je udario u brodski kontejner s plastikom. Ima iskrenja, pazimo da se ne zapali'

Image

Radnici režu metal pri čemu nastaje žar koji pada na plastični otpad, a vatrogasci ga odmah gase i dežuraju

11.9.2022.
13:12
VOYO logo

Od jutra se raščišćava mjesto nesreće u kojoj je putnički vlak u petak oko 21.30 kraj Novske naletio punom brzinom od oko 100 km/h na teretni vlak koji je stao na pruzi pri čemu je poginulo troje ljudi, a 12 ih je ozlijeđeno.

Na mjestu nesreće, razgovarali smo sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske Zlatkom Pješ koji kaže da je teretni vlak prenosio plastični otpad te da postoji mogućnost zapaljenja, zbog čega vatrogasci neprestano dežuraju uz to mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radili smo cijelu noć, rasvetljavali mjesto nesreće. Tu smo kako bi djelatnici HŽ-a mogli nesmetano obavljati svoj posao. Težak je to posao, puno je oštrih i opasnih predmeta i za njih i za nas. Oni raščišćavaju, od jutra jačim intenzitetom, režu dionice na vagonima. Dosta je iskrenja. Vlak je udario u brodski kontejner s plastičnim otpadom i problem pri rezanju je žar koji pada na plastiku i pali je. Vatrogasci su tu i odmah gase, moramo paziti da se ne razvije požar", rekao je zapovjednik Pejš.

Image
počela sanacija /

VIDEO Službe na mjestu sudara vlakova jutros čiste teren i popravljaju štetu na tračnicama

Image
počela sanacija /

VIDEO Službe na mjestu sudara vlakova jutros čiste teren i popravljaju štetu na tračnicama

Dodao je da su podigli jedan brodski kontejner koji je bio na boku, postojale su sumnja i bojazan da bi netko od ljudi možda bio ispod vagona. Na sreću, kaže da je i ta sumnja otklonjena te da su utvrdili da nitko nije ispod. Sada čekaju da se podigne i drugi vlak koji je također na boku pa da budu sigurni da ni tamo nema nikog od ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci će do daljnjeg osiguravati mjesto nesreće.Podsjetimo, jutros je na mjestu nesreće prilikom raščišćavanja ozlijeđen jedan radnik HŽ-a kada je na njega je na potkoljenicu nešto palo. Ozljede su lakše, odvezla ga je Hitna pomoć.

Inače, promet se tom dionicom ne odvija od petka. Jedna dizalica je na mjestu događaja, a čeka se i druga kojom bi se podigli vagoni i kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju kolosijek. Za sada ne prognoziraju kada bi se željeznički promet tom trasom mogao obnoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte izjavu zapovjednika Pejš s mjesta događaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo