U Remetinec / Vekić opet ide iza rešetaka, ovog puta s njim ide i njegova prijateljica Nataša: Oboje su sve porekli

USKOK je zatvor zatražio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

25.11.2021.
19:48
VOYO logo

Sudac Zvonko Vekić, koji je javnosti postao poznat nakon što ga je Zdravko Mamić optužio za uzimanje mita, opet ide iza rešetaka. U Remetinec s njim ovaj put ide i Nataša Sekulić, prijateljica s kojom je - po sumnjama USKOK-a pokušao oprati novac koji je dobio od Mamića.

Drugi put - u pola godine. Za osječkog suca Zvonka Vekića - isti scenarij.

"Obrana smatra da stvarno nema razloga da se odredi istražni zatvor obzirom da su predloženi svjedoci koji uopće nemaju relevantnih saznanja o učinu kaznenih djela koji se okrivljenicima stavljaju na teret", rekla je Sineva Vukušić, odvjetnica Zvonka Vekića.

USKOK je zatvor zatražio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Riječ je o njih 11. Sudac Zvonko Vekić još sinoć je iznio svoju obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret, baš kao i Nataša Sekulić.

"Moja klijentica je također porekla učin ovog kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Razočarani smo s ovom odlukom. Držimo da ovi svjedoci zbog kojih je određen istražni zatvor mojoj klijentici su oni koji nemaju nikakvih saznanja u vezi ovog aznenog djela koj se proširenjem stavljaju na teret mojoj branjenici", izjavio je Alen Jakobović, odvjetnik Nataše Sekulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nije mali novac /

Novi detalji! Policija i USKOK objavili za što točno sumnjiče uhićenog suca i prijateljicu: Evo što su radili s novcem

Image
nije mali novac /

Novi detalji! Policija i USKOK objavili za što točno sumnjiče uhićenog suca i prijateljicu: Evo što su radili s novcem


Jučerašnje uhićenje samo je proširenje USKOK-ove istrage nakon Mamićevih optužbi kada su u lipnju uhićena trojica osječkih sudaca. Ovaj put sumnja se da su Vekić i Sekulić pokušali ozakoniti Mamićevo mito.
I to ovako:

Zdravko Mamić Vekiću je dao 370 tisuća eura, kako bi donio povoljnu sudsku odluku - bez obzira na stanje spisa. Dio tog novca, sumnjaju tužitelji, Vekić je uložio u razne vrijednosti: dva automobila od 100 i 286 tisuća kuna. Dva stana - jedan u Osijeku od 50 kvadrata i jedan u Zadru od 78. Kod Nataše Sekulić otkriven je i sef u banci u kojemu je skriveno 28 tisuća i 220 eura i 320 tisuća kuna. Dio Mamićeva mita - Vekić je, sumnja se, i oročio u banci i to iznos od 26 i pol tisuća eura.

Istraga očito ide dalje, jer USKOK još nije uspio pronaći - sav oprani novac.

"Ne mogu vam reći u kojem pravcu idu izvidi, dakle, to vam definitivno ne mogu reći", rekla je Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

Zbog rješenja suda o istražnom zatvoru, odvjetnici su najavili žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo