ZLOČINAČKO UDRUŽENJE / Velika akcija policije: Više Hrvata i Talijana uhićeno zbog trgovanja zaštićenim morskim vrstama

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije

19.7.2022.
11:48
Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Uskok i policija izvijestili su da su na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije u tijeku uhićenja i "provođenje hitnih dokaznih radnji" nad više hrvatskih i talijanskih državljana zbog, kako se doznaje, trgovanja zaštićenim morskim vrstama.

U policiji ističu da se istražuje prvo zločinačko udruženje zbog kaznenih djela protiv okoliša, dok je Uskok priopćio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja u suradnji s Pnuskokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo policije dodaje da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu Uskoku i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega će priopćiti detalje.

O uhićenjima se oglasio i USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", navodi se u priopćenju USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo