Okolica Bjelovara / Velika policijska akcija: Zaplijenili su marihuanu u vrijednosti od milijun kuna i oružje

Image
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Protiv svih petero osumnjičenih osoba Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava

30.11.2019.
13:55
PU bjelovarsko-bilogorska
VOYO logo

Bjelovarsko-bilogorska policija iz ilegalnog laboratorija na tavanu obiteljske kuće u okolici Garešnice zaplijenila je rekordnu količinu marihuane čija se vrijednost neslužbeno procjenjuje na milijun kuna.

Riječ je o čak 1.600 sadnica, ali i 65 kilograma osušene te 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa, rečeno je na tiskovnoj konferenciji bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave u subotu. U ilegalnom laboratoriju čija je vrijednost opreme, neslužbeno se doznaje, procijenjena na 200.000 kuna, pronađeno je i oružje - automatska puška s pripadajućih osam spremnika za streljivo, dvije ručno izrađene kubure i 139 komada streljiva različitog kalibra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 43-godišnjom njemačkom državljankom kao i 46-godišnjim njemačkim državljaninom te 37-godišnjim bosanskoherecegovačkim državljaninom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izjavio je voditelj Službe kriminalističke policije Goran Tomić.

Pronađeni predmeti koji su služili za uzgoj i preradu indijske konoplje u drogu marihuanu i cannabis ulje bit će dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu na toksikološko, biološko i daktiloskopsko vještačenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv svih petero osumnjičenih osoba Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava, dok su osumnjičene osobe predane pritvorskom nadzorniku ove PU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo