drama na otoku / Veliki požar na Hvaru, smrtno stradala jedna osoba: 'Ne radi se o vatrogascu, nego o civilu'

Na terenu su sve vatrogasne snage otoka, gasi se i iz zraka, vatra prijetila i kućama

7.8.2022.
15:17
VOYO logo

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potvrdio nam je da su na Hvaru pronašli smrtno stradalu osobu. Na otoku je u tijeku gašenje velikog požara koji i iz zraka gase kanaderi, a sve vatrogasne snage otoka na terenu su.

"Mogu potvrditi da je pronađena smrtno stradala osoba. Ne radi se o vatrogascu, nego o civilu, moguće da je osoba krenula braniti imovinu, ali nemo više informacija o okolnostima smrti. Policija je na terenu i očevid je u tijeku", potvrdio nam je vatrogasni zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se radi o velikom požaru, buknuo je u 12.48 sati i gori gusta borova šuma između Vrbnja i Dola. 'Opsadno stanje", poručili su ranije kratko gasitelji DVD-a Hvar za Dalmatinski portal.

Gase i kanaderi, a Tucaković je za RTL.hr rekao da za sad kolege nisu zatražili dodatnu pomoć vatrogasnih snaga s kopna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u požaru smrtno stradala osoba potvrdila je i Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"U požaru koji je danas oko 12.50 sati izbio na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grad jedna osoba je smrtno stradala. Na mjestu događaja izvršiti će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju", objavili su na službenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo