'DRŽAVA JE KRIVA...' / VIDEO Napadnuta bivša saborska zastupnica u suzama: 'Kada vas netko želi ubiti to je gadno i ponižavajuće'

Kroz suze je Škulić za kraj poručila da osobe s invaliditetom žele dostojanstven život, a ne pocijenjivajući za njih i za njihove asistente

15.6.2022.
14:31
VOYO logo

Bivša saborska zastupnica Vesna Škulić na svom Facebook profilu danas je objavila status u kojem tvrdi da ju je sinoć napala žena koja je brinula o njoj. Bacila ju je na pod, tukla ju, zavezala ju i na kraju opljačkala te pobjegla.

"Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu. Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škulić je dodala i da joj je žena uzela bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, a zatim zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru.

Nakon policijskog očevida Škulić je izašla pred kamere i odgovarala na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRILA IDENTITET /

Šokantna objava bivše saborske zastupnice: 'Bacila me iz kolica na pod, tukla glavom o zid, vezala...'

Image
OTKRILA IDENTITET /

Šokantna objava bivše saborske zastupnice: 'Bacila me iz kolica na pod, tukla glavom o zid, vezala...'

Opisala je kako je primijetila da su joj stvari prethodno znale nestajati, kao što je na primjer laptop te da je sukob krenuo iz normalne neformalne komunikacije.

"Moj pas pomagač ej istreniran da zna otvoriti vrata i kada sam vidjela da sam u opasnosti viknula sam mu da otvori vrata, ali napadačica se pripremila iz za to pa je skinula špagu za otvaranje vrata te gurnula psa u stranu. Bila sam u motornim kolicima. Ona je dobila u jednom trenutku neku nadnaravnu snagu i skoro me na leđa prevrnula", ispričala je Škulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čupala me za kosu, bacila me na pod, pa me vukla po podu", nastavila je Škulić opisivati što se sve dogodilo sinoć.

Kada joj je napadačica zavezala usta, Škulić je rekla da to ne radi, a ona joj je odgovorila: "Šuti! Bit će još gore!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da je marama bila od skliskog materijala uspjela sam ju nekako skinuti i pozvati u pomoć. No, ona je pojačala televizor da me nitko ne može čuti, ali nakon nekog vremena ipak su me susjedi čuli i pomogli", kaže bivša saborska zastupnica.

"Susjed je pozvao pomoć i oko pola 12 su došli vatrogasci i razbili vrata jer je zaključala vrata", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vas netko želi ubiti to je gadan osjećaj. Jako je gadno i ponižavajuće. To je borba za goli život", priznala je Škulić.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Smatra da je njezina napadačica najvjerojatnije psihički bolesna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska još uvijek nije uvela asistenciju za osobe koje su 24 sata ovisne o tuđoj pomoći. Među njih spadam i ja. Slična situacija mi se dogodila prije točno godinu dana. Od tada se apsolutno ništa nije promijenilo, a taj zakon o osobnoj asistenciji trebao je biti donijet od 2009. godine", objašnjava.

"Nas država uvodi u to da mi uzimamo žene za koje ne znamo ni odakle su, ni da li se skrivaju od zakona, ima i krivotvorenih dokumenata. To su većinom žene iz drugih zemalja i dolaze s krivotvorenim dokumentima i sl. Država me tjera u prekršaj jer one rade na crno", kaže i dodaje da država tek reagira kada se dogodi tragedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz suze je Škulić za kraj poručila da osobe s invaliditetom žele dostojanstven život, a ne pocijenjivajući za njih i za njihove asistente.

"Mi smo dva puta ratificirali konvenciju o pravima osoba s invaliditetom i kao Hrvatska i kao članica Europske unije. Najtužnije što sam ja na tom dokumentu u ime Republike Hrvatske radila u New Yorku i to je bilo sve lijepo. Obećali su zakon 2009. godine. Prošlo je 13 godina", istaknula je bivša saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo