u centru grada / VIDEO Dramatična snimka iz Rijeke! Građani i vatrogasci izvlačili djecu iz potopljene igraonice

Image

DHMZ za danas da bi u Rijeci moglo pasti još 80-ak litara kiše po kvadratu

29.9.2022.
7:56
VOYO logo

Novi listobjavio je dramatičnu snimku iz centra Rijeke. Iz poplavljene igraonice vatrogasci i okupljeni građani evakuirali su djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se počeo puniti vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeku je jučer tijekom večeri pogodilo snažno oborinsko nevrijeme, pa su poplavljene prometnice u središtu grada, prometovanje je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu.

Službena automatska meteorološka postaja na Kozali u Rijeci srijedu je zaključila s čak 222 litre oborine po četvornom metru, objavio je jutros RiMeteo. U samo jednom danu srušena je prosječna količina kiše za rujan. Kiša je nastavila padati i u prvim satima današnjeg dana nakon sinoćnjeg općeg potopa i od ponoći do dva sata ujutro palo je još 46 litara kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnina kiše u jučerašnjem danu pala je iza 18 sati kada je nevrijeme i počelo. Oko 22 sata oborinski graf Drenova-Brca zabilježio je 144.5 mm. U Rijeci u prosjeku u rujnu padne oko 171 mm kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ za danas predviđa umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Najobilnija kiša ponovno se najavljuje za područje Jadrana, a za Rijeku se procjenjuje da bi moglo pasti još 80-ak litara kiše po kvadratu.

"Četvrtak kišovit, osobito u zaleđu Rijeke (istočnom) i Gorskome kotaru gdje su izgledne obilne količine kiše dok na otocima sredinom dana tek povremena, a ponegdje će i izostati. Lokalno će na spomenutim najkišovitijim lokacijama do kraja dana pasti i do 100 mm dok najmanje na jugu Kvarnera 1 – 15 mm. Puhat će umjereno, lokalno i jako jugo, u gorju jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 15 – 20°C, a u Gorskom kotaru 9 – 14°C. Tijekom dana na Kvarneru 17 – 22°C, a u Gorskom kotaru 12 – 17°C. Petak i veći dio subote također kišoviti, a zatim u nedjelju malo stabilnije", najavljuje u svojoj prognoziRiMeteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

U bujici je poginuo muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo