RTL DOZNAJE DETALJE AKCIJE U GRAČACU / VIDEO Luksuzni passat bio je mamac: Policija u šleperu otkrila migrante, šverceri uhićeni

U kontroli prometa usmjerenoj upravo na suzbijanje šverca ljudima policija je uhvatila više desetaka migranata i švercere

18.2.2019.
12:15
VOYO logo

RTL-ova ekipa prva je snimila u Gračacu ispred policije šleper u kojem su bili migranti i luksuzni bijeli passat - oba automobila slovenskih tablica. Njih je policija jutros u pojačanoj kontroli prometa upravo usmjerenoj na suzbijanje šverca ljudima u Gračacu zaustavila oko četiri sata ujutro.

Image

Luksuzni passat bio je mamac: Policija u slovenskom šleperu otkrila migrante, šverceri uhićeni

Image

Luksuzni passat bio je mamac: Policija u slovenskom šleperu otkrila migrante, šverceri uhićeni

Passat je služio kao mamac koji u principu uvijek ide prvi, napravi prekršaj i onda policija zaustavi tog mamca, a krijumčari prođu.

RTL je prvi doznao da su uz migrante privedena i dvojica krijumčara ljudima, a u postaji u Gračacu je trenutno više desetaka migranata.

Kasnije tijekom dana oglasila se i policija potvrdivši da su ''jutros, oko četiri sata u Gračacu prilikom pojačanog postupanja policije po nezakonitim migracijama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili teretno vozilo slovenskih registarskih oznaka pri čemu je u tovarnom dijelu pronađeno nekoliko desetaka osoba''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Shengenskog sporazuma. Također, u službenim prostorijama Postaje granične policije Gračac nalazi se nekoliko desetaka stranih državljanina u cilju utvrđivanja njihovog statusa boravka u RH'', priopćila je policija.

Ističu da je ''u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici PU zadarske kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz navedeni događaj''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj slučajeva krijumčarenja migranata gotovo udvostručen

Prema zadnjim neslužbenim informacijama radi se o 40-ak muškaraca, uglavnom iz Pakistana. Ukoliko zatraže azil u Hrvatskoj, onda će ih policija nakon obrade u Gračacu prebaciti u Zagreb u prihvatni centar za azilante. Ako ne zatraže azil, u roku od sedam dana moraju napustiti Hrvatsku. Policija ih u tom slučaju vraća u zemlju iz koje su ušli u Hrvatsku, a to je u ovom slučaju BiH.

Prema podacima ministarstva unutarnjih poslova, u 2017. godini počinjeno je 365 kaznih djela krijumčarenja migranata, a u 2018. gotovo duplo - 619. Koliko je ukupno migranata prošlo kroz Hrvatsku i otišlo na Zapad ne zna se, ali pretpostavlja se da je ta brojka trostruko veća od onih koji su zatečeni na teritoriju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo