veliki požar kod Jadrije / VIDEO/FOTO Zapovjednik JVP Šibenik stanovnicima Jadrije i Srima: 'Sklopite tende, maknite stvari...'

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell/Čitatelj RTL.hr-a

Milošević poručio da je trenutačno stanje povoljnije, ali da se boje bure koja je najavljena: 'Mogla bi raspiriti požare'

2.8.2022.
18:08
Duško Jaramaz/Pixsell/Čitatelj RTL.hr-a
VOYO logo

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević za RTL.hr kaže da je situacija na terenu malo povoljnija.

"Nešto je bolje, malo se primirilo, ali požar nije lokaliziran i gori na velikoj površini. Vatrogasne snage rasporedili smo na najugroženije točke", rekao nam je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, danas su oko podneva izbila tri požara na šibenskom području. Dva požara na magistrali kod skretanja za Jadriju spojila su se u jedan, a gori i u Dubravi u smjeru industrijske zone Podri. Vatrogasni zapovjednik Milošević potvrdio je da su obranili nekoliko objekata.

"Radi se o poljskim objektima u maslinicima i na poljima koji su bili u jednom trenu ugroženi. Prema informacijama s terena, kolege su ih sve uspjeli obraniti. Sve zračne snage još su tu", rekao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'opći kaos' /

FOTO/VIDEO Zagrepčanin iz Vodica za RTL.hr: 'Nema struje, ne rade restorani. Konobar kaže - slično je kao prošli put'

Image
'opći kaos' /

FOTO/VIDEO Zagrepčanin iz Vodica za RTL.hr: 'Nema struje, ne rade restorani. Konobar kaže - slično je kao prošli put'

Iako se stanje trenutačno čini malo povoljnije, kaže kako se boje bure. "Plašimo se bure koju su najavili, da ne bi raspirila požar", rekao nam je. Potvrdio je da je na terenu je više od 100 vatrogasaca sa 60 vatrogasnih vozila.

Milošević je nešto ranije za Šibenik.in rekao da gori s obje strane magistrale u smjeru Jadrija-Srima, da trenutačno nije pretjerana opasnost za ta naselja, ali je stanovnicima Jadrije i Srime poručio da zatvore prozora, da uklone gorive materijale oko kuća, sklope tende, zatvore prozore te da paze na djecu i starije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučka kapetanije Šibenik izdala je priopćenje u kojem zabranjuje plovidbu između luke Šibenik i Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere, a kako nam javlja čiateljica, koja vidi požar s Prvića, policija na moru daje upozorenja brodovima da se maknu s tog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo