VOZAČ KOMBIJA POBJEGAO U ŠUMU / VIDEO Horor u Lici: policija pucala na krijumčara, jedno dijete ranjeno je u glavu, reagirao i premijer

U bolnicu u Gospiću, prema informacijama iz policije, primljeno je sedam imigranata koji su lakše ozlijeđni u kombiju tijekom pokušaja bijega

31.5.2018.
12:16
VOYO logo
Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

U velikoj potjeri zadarske policije sinoć oko 22 sata za kombijem koji je krijumčario migrante, teže je ranjeno dvoje djece, a lakše sedam starijih osoba od 29 migranata koliko ih je bilo u kombiju.

Potjera je počela nakon što je sumnjivi kombi koji je stigao iz BiH uočen u Donjem Lapcu te se nije zaustavio unatoč policijskim upozorenjima. Policija je tada na predjelu Raštele postavila blokade te svjetlosnim i zvučnim signalima još jednom pokušala zaustaviti vozilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čula sam helikopter u pola 2, kružili su tu dalje, snimaju, nisam znala ni šta snimaju ni ništa", rekla je Bogdanka Laić, koja je svjedočila ovom nemilom događaju.

No, krijumčar nije pokazivao namjeru da stane, te su policajci prema kombiju ispalili više hitaca ne znajući da je u njemu gotovo 30-ero ljudi, među kojima i maloljetna djeca. Vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je najprije stradavanja djece, naš prioritet i naglasak je svakako na borbi protiv organiziranog kriminala i apsolutnoj zaštiti hrvatske državne granice. Dakle nije naglasak na migrantima nego na kriminalcima koji krijumčarenjem nažalost ugrožavaju i život migranata", rekao je načelnik PU zadarske Anto Dražina.

Željenje zbog ranjavanja djece izrazio je premijer Andrej Plenković, ali je i naglasio kako će ilegalni migranti biti problem koji će s nama biti još dugi niz godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, jako mi je žao za taj incident, hrvatska policija štiti granice od nezakonitih migracija, dobio sam inicijalnu informaciju od ministra Božinović, izražavam žaljenje zbog ranjavanja dvoje malodobne djece, to je loše, ali siguran sam da će istraga pokazati kako se to dogodilo i očekujem od policije da nastavi štiti našu granicu i boriti se protiv krijumčara ljudi u ovom slučaju iz BiH. Što se tiče migracija, to će biti problem koji će biti s nama još duži niz godina", rekao je premijer Plenković.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je informaciju iz policije da je u četvrtak nešto iza ponoći u zadarsku bolnicu primljeno dvoje 12-godišnjaka ozlijeđenih u vatrenom incidentu kod Srba, kada je policija zapucala na furgon austrijskih tablica koji je prevozio 29 ilegalnih imigranata iz BiH u Hrvatsku, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Noćna potjera u Donjem Lapcu: kombijem prevozio migrante preko granice, a policija krenula u paljbu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Čulina je rekao da još uvijek ne zna koje su nacionalnosti odnosno državljanstva ranjena djeca jer imaju problem s komunikacijom, zbog čega su zatražili angažman prevoditelja.

"Primili smo dvoje 12-godišnjaka. Dječak je primljen s prostrijelnom ranom lica. Metak mu je ozlijedio vilicu. Operiran je odmah po dolasku, intubiran je i sada se nalazi na jedinici intezivnog liječanja. Izvan je životne opasnosti", kazao je dr. Čulina koji je sinoć bio dežurni liječnik u zadarskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga ozlijeđena osoba je djevojčica. Njezino stanje je također izvan životne opasnosti. Ona je zadobila lakše tjelesne ozlijede u predjelu lica, trbuha i desne ruke. Odmah po primitku u bolnicu medicinski je zbrinuta i sada se nalazi na odjelu dječje kirurgije", rekao je ravnatelj Čulina koji pretpostavlja da je djevojčica neke ozljede mogla zadobiti od hitaca iz vatrenog oružja.

"Djeca su primljena sama bez pratnje starijih osoba ili roditelja. Imamo problem komunikacije i nadam se da će se taj problem, kao i zdravstveno stanje malih pacijenata, pozitvno riješiti", kazao je dr. Čulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnicu u Gospiću, prema informacijama iz policije, primljeno je sedam imigranata koji su lakše ozlijđeni u kombiju tijekom pokušaja bijega. Ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić u četvrtak nije radila, a dežurna liječnica na Hitnom bolničkom prijemu nije nam mogla ništa reći o broju i stanju primljenih pacijenata zbog, kako nam je rekla, novog zakona o zaštiti podataka.

"Ja sam na dežurstvo došla tek jutros i nemam izvještaj od sinoćnjim događanjima. Za druge stvari ne mogu vam ništa reći i da znam zbog zakona o zaštiti osobnih podataka", kazala nam je dežurna liječnica u gospičkom hitnom prijemu, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo