Hrvatski mentalist / Vidovnjak koji je 'vidio' Jasminino ubojstvo: 'Ubila ju je vazom, učinila je to zbog ljubomore i koristoljublja'

Ovo što je danas nama kazao, tvrdi, te 2005. rekao je i policiji

26.2.2019.
21:38
VOYO logo

Nad Smiljanom Srnec, okrivljenom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, provest će se psihijatrijsko vještačenje. Njezin suprug navodno planira se odseliti u Austriju i sa sobom povesti djecu, a policija tek treba ispititati svjedoke iz šire obitelji i susjedstava.

"Tapkaju u mraku", kaže vidovnjak kojeg su zvali da im pomogne na slučaju. On tvrdki kako policija ne traži pravi predmet kojim je Jasmina ubijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona nije bila svjesna što je uzela, ona je uzela predmet koji joj je tada bio pri ruci. Uzela je taj predmet i udarila je nju po glavi. Kada ju je onesposobila za daljnju borbu tada je izvršila čin udaranja u sljepoočnicu", kazao je za RTL vidovnjak Željko Valečić.

Ovo što je danas nama kazao, tvrdi, te 2005. rekao je i policiji. Prvo ga je za pomoć oko Jasminina nestanka tražio njezin ujak. Odmah mu je, kad je vidio njezinu fotografiju, rekao kako je siguran da je Jasmina mrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da se tu radi o beživotnom tijelu koje nema životnih ritmova. Pitao sam ga je li on o tome obavijestio policiju? O tome nestanku. On je rekao da nije. Ja sam mu savjetovao da on to napravi pod svaku cijenu", prisjeća se vidovnjak.

Angažirala ga i policija

Upravo je to obitelj tada konačno i napravila. Za njegovu priču zainteresirali su se i policajci koji su radili na slučaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz dan-dva policija je ishodila nalog da ja izađem na teren. Znači, to se moralo tražiti odobrenje od nadležnih vrhova, institucija, Državnog odvjetništva, da se krene dalje u potragu", kazao je vidovnjak Valečić.

Vidio je, kaže, tijelo pokraj vode, ali nije bilo riječ o Jasmini, već o tijelu muškarca pronađenog uz rijeku Muru. U kući i oko kuće Dominićevih nikada nije bio, ali, tvrdi, točno vidi scenu kako se sve odigralo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam vidio ljubičasto-plavu vazu sa kojom je počinjeno kazneno djelo međutim, dalje policija nije ništa poduzimala po tom pitanju. Stolnjak je bio, onako, u karu. Znači, nije bio kompletan stol obložen stolnjakom, u karu je bio stolnjak i na tome stolnjaku je bila vaza gdje se nalazilo dva do tri cvijeta, ali umjetnog. Cvijeta kao karanfil", prisjeća se.

A kaže i da zna koji je motiv ubojstva. "To je ubojstvo iz koristoljublja. Iz ljubomore i koristoljublja", uvjeren je vidovnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovo prvi put da policija želi čuti i njegovo mišljenje.

"Imao sam sličan slučaj u Dugom selu gdje je jedan grobar zatukao svoju djevojku gdje sam policiju isto navodio na trag istine, a to je da je Anita ubijena", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li hrvatski Mentalist i ovoga puta biti u pravu, otkrit će suđenje Smiljani Srnec. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo