IZVJEŠĆE MUP-A / Vikend na hrvatskim prometnicama: Jedna osoba poginula u prometu, zaustavljeno 10 recidivista

Image
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači od 31 do 40 godina - 16 takvih prekršaja

29.12.2020.
12:06
Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, a zaustavljeno je i 10 ponavljača najtežih prekršaja, izvijestio je MUP.

Od ukupno 1165 prekršaja najviše je bilo prekoračenja dopuštene brzine (506), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (85) i vožnja pod utjecajem alkohola (58). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćena su 32 vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači od 31 do 40 godina - 16 takvih prekršaja, kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom akcije.

Najveće prekoračenje brzine od 237 kilometara na sat zabilježili su policajci PU vukovarsko-srijemske, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,2 promila zabilježena na međimurskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 10 ponavljača teških prekršaja u prometu. Recidivisti su najčešće vozili prije polaganja vozačkog ispita, njih šestero, dok je njih petero dobilo testiranje na droge. Jedna osoba je upravljala vozilom dok joj je na snazi zabrana vožnje, a jedan recidivist je zaustavljen zbog nedopuštene količine alkohola.

Trojica recidivista su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a protiv četvorice je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u dodaju da je u prvih 11 mjeseci u prometnim nesrećama poginulo 224 osoba, odnosno 39 osoba ili 16 posto manje nego u istom razdoblju 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo