Nepravomoćna presuda / Višegodišnji zatvor: Uskok zadovoljan presudom u 'aferi SMS', obrana najavila žalbu

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Zamjenik ravnateljice Uskoka izjavio je kako je tužiteljstvo zadovoljno osuđujućom presudom protiv dvojice okrivljenika

4.2.2021.
14:50
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je zadovoljan nepravomoćnom osuđujućom presudom koja je u četvrtak izrečena Franji Vargi i Blažu Curiću u tzv. "aferi SMS",  dok je obrana okrivljenih najavila žalbu na presudu.

Bivši policijski informatičar Franjo Varga u četvrtak je, na osječkom Županijskom sudu, nepravomoćno proglašen krivim za sprječavanje dokazivanja u tzv. "aferi SMS" te je osuđen na tri i pol godine zatvora, a njegov pomagač, bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, na dvije godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Županijski sud u Osijeku /

Nepravomoćna presuda za aferu 'SMS': Vargi tri i pol, a Curiću dvije godine zatvora

Image
Županijski sud u Osijeku /

Nepravomoćna presuda za aferu 'SMS': Vargi tri i pol, a Curiću dvije godine zatvora

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković izjavio je novinarima kako je tužiteljstvo zadovoljno osuđujućom presudom protiv dvojice okrivljenika, a o mogućoj žalbi na visinu kazne, odlučiti će se po primitku pismenog otpravka presude gdje se očekuje detaljnije obrazloženje olakotnih i otegotnih okolnosti za svakoga od njih. 

Na upit novinara što se poduzima na otkrivanju osobe koja je Blažu Curiću dojavila da se protiv Franje Varge provodi kriminalističko istraživanje i tajno praćenje Mišković je odgovorio kako se i dalje traga za tom osobom, a izvidi su u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli ste i tijekom ovoga postupka koliko je tu situacija koje je potrebno istražiti i naravno da Uskok, u suradnji s policijskim službenicima, nikada neće prestati tražiti osobu koja je Blažu Curiću dojavila da je Franjo Varga pod nadzorom", poručio je Mišković.

Curićev odvjetnik Berislav Krnic rekao je novinarima kako je za obranu ovakva presuda "vrlo razočaravajuća" te da ne može prihvatiti razloge, koji su se mogli čuti na izricanju presude, jer su tijekom suđenja iznijeli okolnosti koje nisu ukazivale na ovakav ishod prvostupanjskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kako će obrana uložiti žalbu jer za to, kako tvrdi, "ima dosta razloga", dodavši kako će biti zanimljivo vidjeti što će sud navesti u pisanom obrazloženju presude.

Uskok je Vargu teretio da je, od sredine 2017. do rujna 2018., izrađivao lažnu SMS prepisku kojom je trebao dokazati da su bivši čelnik "Dinama" Zdravko Mamić i bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić žrtve politički montiranih postupaka, zbog čega mu se sudilo za sprječavanje dokazivanja, a Curića da mu je pomogao jer mu je, u rujnu 2018, dojavio da je pod istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo