ubojstvo u rijeci / Vještak na suđenju Brnadi iznio strašne detalje: 'Tijelo je bilo deformirano, udario ju je 20-ak puta'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Brnada se branio šutnjom, a nakon suđenja odveden je u bolnicu za osobe lišene slobode

14.9.2022.
17:04
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Rijeci u srijedu je počelo suđenje 37-godišnjem Romanu Brnadi za ubojstvo 68-godišnje Darinke Krivec koju je prema optužnici početkom veljače do smrti izudarao nakon što je s njom u kafiću razgovarao i pio piće.

Brnada koji je u Rijeci poznat kao ulični pjevač, uglavnom crkvenih pjesama napao je 68-godišnju ženu 6. veljače u kafiću Pin na riječkom Pavlinskom trgu, gdje ju je nakon ispijanja čaja i razgovora bacio na pod i udarcima joj nanio ozljede kojima je podlegla na mjestu događanja. Osumnjičeni je potom pobjegao te je hodao gol ulicama Rijeke nakon čega se prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima sudskog vještaka, žrtva je bila izobličena do neprepoznatljivosti.

“Prvo su nastupile ozljede vrata pa glave, ramena i lakta. Ozljede vrata – prijelom jezične kosti i oguljotine u pravilu nastaju jakim stiskanjem rukama. Ozljede glave dominiraju svojim obimom i težinom, a došlo je do potpune deformacije izgleda glave. Odgovaraju višestrukim udarcima. Broj udaraca nogom ili nogama u glavu bio je oko 10-tak do 20-tak. Dovoljan je bio samo jedan jak udarac koji bi doveo do smrti zbog ozljeđivanja mozga", naveo je vještak, a prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Ika Šarić koja predsjedava Sudskim vijećem rekla je kako je iz optužnice jasno da je Brnada u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te potvrdila da je sposoban za raspravu.

Image
NOVI DETALJI /

Romana Brnadu pratit će 24 sata na dan preko video kamera. Bit će u samici bez TV-a, neće smjeti ni čitati novine

Image
NOVI DETALJI /

Romana Brnadu pratit će 24 sata na dan preko video kamera. Bit će u samici bez TV-a, neće smjeti ni čitati novine

Osumnjičeni je odabrao šutnju kao obranu, a na prvom ročištu konobar je posvjedočio da je sa žrtvom pio čaj i razgovarao, ali mu se naglo promijenio raspoloženje kad je trebalo platiti račun. Svjedok je ispričao da je Brnada tada iz čista mira napao ženu, ali su ih on i dvojica prijatelja uspjeli razdvojiti. Svjedok je dodao da je potom izašao vani kako bi pozvao policiju dok je njegov prijatelj ostao unutra kad je Brnada ponovno napao ženu, srušio je i počeo udarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je prije ubojstva u više navrata liječen u psihijatrijskim ustanovama, rečeno je na ročištu. Vještakinje iz područja psihijatrije i psihologije ocijenile su da je tijekom počinjenja zločina bio smanjeno ubrojiv, odnosno da nije bio sposoban upravljati svojom voljom. Zaključile su da je nužno njegovo liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Brnada, koji je od ranije poznavao žrtvu, rekao je nakon čitanja optužnice da ga grozi to što čuje, što je učinio u stanju besvijesti i da bi on šutio. Nedugo nakon uhićenja je zbog lošeg psihičkog stanja odveden u bolnicu za osobe lišene slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo