u padu je / Vodostaj Kupe u Karlovcu stagnira, prošla je opasnost od poplave

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell

Iako je prije dva tjedna vodostaj premašio osam metara te je rijeka Kupa u Karlovcu poplavila prometnice, mnoga dvorišta i ušla u stambeni prostor dviju kuća, sada se vodostaj zadržao ispod 750 centimetara

30.9.2022.
21:44
Slaven Branislav Babić/Pixsell
VOYO logo

Vodostaj Kupe u Karlovcu u petak stagnira, od 14 do 20 sati vodomjer pokazuju 729 centimetara i opasnost od poplava je prošla, a posebno zato jer je i u gornjem toku Kupe u Primorsko goranskoj županiji vodostaj bitno opao, doznaje se u Glavnom centru za obranu od poplave.

Iako je prije dva tjedna vodostaj premašio osam metara te je rijeka Kupa u Karlovcu poplavila prometnice, mnoga dvorišta i ušla u stambeni prostor dviju kuća, sada se vodostaj zadržao ispod 750 centimetara. Zato su bile proglašene samo redovite mjere obrane od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korana je u Karlovcu također visoka, no iznosi 667 centimetara, samo centimetar više nego sat ranije, a tek 20 centimetara više nego u podne. To znači da se i Korana zadržala u koritu i nije dosegla 680 centimetara, te nisu proglašene ni redovite mjere, samo pripremno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo