PUNI BUHA, KRPELJA... / Volonteri dubrovačkog azila osumnjičeni zbog mučenja životinja. Pse udarali, 'liječili' na vlastitu ruku...

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Veterinarska inspekcija u svibnju ove godine provela je koordinirani nadzor

1.7.2022.
15:27
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Dubrovačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvoje volontera dubrovačke udruge čija je djelatnost briga i zaštita životinja, a koje se sumnjiče za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Kažu kako se radi o ženskoj osobi u dobi od 53 godine i muškoj osobi u dobi od 43 godine, tvrdi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordiniranim nadzorom djelatnika veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koji je napravljen u svibnju ove godine na lokalitetu na kojem su smještene životinje o kojima udruga skrbi, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buha i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, neliječene rane i crijevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna skrb, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.

Image
Sramota! /

20 godina samo volonteri brinu o azilu za pse, u Dubrovniku nema lutalica. Ali, inspektorat zatvara azil

Image
Sramota! /

20 godina samo volonteri brinu o azilu za pse, u Dubrovniku nema lutalica. Ali, inspektorat zatvara azil

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjakinja, najmanje od početka 2019. godine do dana provođenja nadzora, osobno rukovodila brigom oko pasa, te davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je osobno propisivala i davala lijekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takvu djelatnost, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je utvrđeno da se 43-godišnji osumnjičeni, kao volonter udruge, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao na način da ih je gađao kamenjem, udarao raznim predmetima, daskama, povodcima i dijelovima svog tijela i time im nanosio fizičku bol i patnju.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo