uhvaćen u zagrebačkom sigetu / Vozio bez vozačke i s 2 promila u krvi: Dobio je 110 dana zatvora

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sudac je uzeo u obzir da je ovakva vrsta društveno neprihvatljivog ponašanja u porastu, ali se treba pokazati i da se takvo ponašanje ne tolerira

17.10.2019.
15:31
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Čak 110 dana zatvora dosuđeno je 40-godišnjaku koji je 6. listopada u jutarnjim satima u novozagrebačkom naselju Siget vozio bez položenog vozačkog ispita i s gotovo 2 promila alkohola.

Nesavjesni vozač u prekršaju je uhvaćen 6. listopada u 9,20 sati u Prilazu Vladislava Brajkovića. Zagrebačka policija ga je alkotekstirala i utvrdila da nema položen vozački ispit, a kako je imao čak 1,99 promila alkohola uhićen je i odveden na trežnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je i prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa čije su odredbe za najteže prekršaje u bitnome postrožene od 1. kolovoza ove godine.

Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćnom je presudom 40-godišnjaku, u žurnom postupku, za svaki prekršaj dosudio po55 dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenik priznao kako je kriv i da je popio "nekoliko piva"

Prilikom odmjeravanja kazne, kako je istaknuto u obrazloženju presude, sudac je uzeo u obzir da je ovakva vrsta društveno neprihvatljivog ponašanja u porastu. Zaključio je i da je "okrivljeniku i ostalim članovima društva prijeko potrebno pokazati da se isto ponašanje neće tolerirati, da nije društveno prihvatljivo te da se isto strogo kažnjava".

U svojoj obrani 40-godišnjak je priznao krivnju i rekao da je, iako nema vozački ispit, vozio bratov automobil nakon što je popio "nekoliko piva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo