Udruga Hrvatski krški pašnjaci / Vuk uletio u stado koza i napao pastira u Kistanjama: 'Mora se braniti kosirom da bi spasio vlastiti život'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija
Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Udruga koja je objavila informaciju navodi da se sve odvilo dvadesetak metara od prometnice oko 9 sati ujutro

14.6.2022.
11:23
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Udruga Hrvatski krški pašnjaci objavila je na društvenim mrežama da je jučer u Kistanjama u Šibensko-kninskoj županiji čopor vukova uletio u stado koza i napao pastira koji se moramo braniti kosirom da bi spasio vlastiti život.

Navode da je braneći stado stradao i pas te da se sve odvilo dvadesetak metara od prometnice oko 9 sati ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o mladom čovjeku sa petero malodobne djece koja također često pomažu čuvati koze. Sva sreća što jučer nisu bila djeca kod koza jer bi im život bio ugrožen, a u najmanju ruku mogli su doživjeti šokove i traume gledajući kako vukovi nemilosrdno kolju njihove koze.

Monitoringom vuka, očevidom vještaka za vuka, lovačkim i policijskim kamerama, pastir procjenjuje da na području Hrvatske ima preko 500 jedinki vuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ministarstvo taj broj je 170 jedinki??? Izjavili su da su trenutno u postupku utvrđivanja brojnog stanja vučje populacije, a kada će taj postupak završiti ne znaju!?

Dok oni zbrajaju vukove, vukovi su počeli napadati i ljude. Treba li netko izgubiti život da bi se pokrenula državna administracija i poduzele adekvatne mjere kako bi ljudi mogli normalno živjeti i raditi??", objavila je Udruga Hrvatski krški pašnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo