istraga u tijeku / Za tragediju u Čepinu zaslužno ilegalno pražnjenje septičkih jama u spornu crpnu stanicu?

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Samo u Josipovcu su pronašli cijelu svinju, a dodatan je problem i ono što u kanalizaciju ispuštaju pojedine tvornice

27.6.2018.
17:05
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

U Čepinu 19. lipnja dogodila se nevjerojatna tragedija kada su tijekom čišćenja prepumpne stanice sustava kanalizacije poginula tri radnika. Policijska istraga još uvijek nije gotova.

Podsjetimo, koncentracija plinova u spornoj crpnoj stanici bila je toliko visoka da je skrivila tri smrti. No kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, u čepinsku se crpnu stanicu ilegalno praznio sadržaj septičkih jama pa je tako koncentracija gnoja podignula razinu vode u njoj i tako prouzročila tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crpna stanica u Čepinu sadržavala je enormnu koncentraciju plinova. U crpnim stanicama koje održavamo u selima koristimo se ventilatorom i opremom te prozračujemo odnosno otvaramo okna. Uz to, za svaki slučaj, djelatnici nose gumena zaštitna odijela i maske te su zavezani užetom. Koristi se i detektor plinova, kad prestane signalizirati, znak je da se može ući u crpnu stanicu. Obavljamo redovito plansko proljetno i čišćenje pred jesen i zimu", objasnio je Željko Budimčić, voditelj PJ Odvodnja osječkog Vodovoda.

Nadodaje kako su nedavno izvadili živog psa iz kolektora u Nemetinu te je predan azilu, a nerijetko nailaze i na koštice iz koma od počenje rakinje, ali i na tzv. udrobine nakon kolinja. Samo u Josipovcu su pronašli cijelu svinju, a dodatan je problem i ono što u kanalizaciju ispuštaju pojedine tvornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek će se objavom Državnog odvjetništva ustvrditi je li sporna crpna stanica bila pretrpana kojekakvim smećem i opterećena prekomjernom koncentracijom plinova.

Donedavno životno ugrožen pacijent, za kojeg se nije znalo u kojem će smjeru ići njegovo zdravstveno stanje, potvrđuje Milas-Ahić, odlično se oporavio i vjerojatno će uskoro kući, doznaje Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo