IPAK DOLIJAO / Zadarska policija uhvatila serijskog pljačkaša frizerskih salona: 'Počinio je štetu od 80.000 kuna'

Image
Foto: Ilustracija

Od listopada do prosinca prošle godine provalio je u pet frizerskih salona

28.4.2020.
12:29
Ilustracija
VOYO logo

U nedjelju 26. travnja iza ponoći policijski službenici Druge policijske postaje Zadar su u ulici Put Gazića u Zadru, ispred vrata trgovine zatekli jednu mušku osobu koja se pokušala udaljiti, međutim policajci su ga sustigli u dvorištu trgovine, te uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije, piše eZadar.

Prilikom zaticanja muškarac je oko vrata nosio masku s prorezima za oči, na nogama čarape preko tenisica, a nedaleko od njega su pronađena odbačena ručna kliješta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 34-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer došao do trgovine, gdje je na prozoru uklonio metalnu prepreku te pokušao otvoriti vrata trgovine u čemu ga je omeo dolazak policijskih službenika. Prilikom pretrage u vozilu kojeg koristi pronađen je i drugi provalnički alat.

Nadalje, 34-godišnjaka se također sumnjiči da je u proteklom razdoblju na području Zadra počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera: 18 teških krađa i 2 krađe, sveukupne materijalne štete oko 80.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako ga se sumnjiči da je od listopada do prosinca mjeseca prošle godine provalio u pet frizerskih salona, ulica Antuna Barca, Ante Starčevića (2), Stjepana Radića, Miroslava Krleže dok je u salon u ulici  dr. Franje Tuđmana pokušao provaliti. 

Nadalje, u vremenu od siječnja mjeseca ove godine do uhićenja, sumnjiči ga se da je provalio u dva frizerska salona, dva salona za uljepšavanje i cvjećarnicu (ulica Ante Starčevića, Novogradiška ulica, Franka Lisice), a isto tako u dvije trgovine trgovačkog društva (Ante Starčevića, Ive Mašine), pekarnicu ( Stjepana Radića) te u dva ugostiteljska objekta (Obala kneza Branimira i Miroslava Krleže) te da je počinio dvije krađe, jednu u trgovini, a jednu u prostorije autoškole, odakle je tijekom provala i krađa otuđivao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 34-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teških krađa i krađa, navodi eZadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo