Strah među mještanima / Zagonetna smrt u Baranji: divlje zvijeri rastrgale utopljenog migranta?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Mještanima se ne sviđa što se o zagonetnoj smrti muškarca ništa ne zna

30.1.2018.
21:16
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Otkako je prije mjesec dana u jednoj od baranjskih šuma uz Dunav pronađeno tijelo mrtvog muškarca, među Baranjce se uvukao strah. Prema tvrdnjama jednog mještanina, nikome se ne sviđa što se o zagonetnoj smrti nepoznatog muškarca ništa ne zna, a mnogi u svojim mobitelima imaju fotografiju snimljenu na mjestu događaja koja prikazuje strahovit prizor, a na kojoj je muškarac bos, bez majice, samo s donjim dijelom odjevnog predmeta, čiji su torzo, nagađa se, raznijele i pojele divlje životinje, piše 24sata

Prizor su, krajem prosinca, u jednoj baranjskoj šumi zatekli lovci koji su prolazili terenom. Slučaj su prijavili policiji koja je odmah izašla na očevid. Već pri prvom pogledu na lice muškarac, dalo se naslutiti kako je riječ o izbjeglici s područja Sirije koji se ovdje zatekao, vjerojatno bježeći i putujući nedozvoljenim putevima preko srpske i hrvatske granice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 26. prosinca 2017. godine policijski su službenici na terenu na području Baranje zatekli mrtvo tijelo nepoznate osobe. Obavljen je očevid, a tijelo je prevezeno u Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu u Osijeku na obdukciju. Obdukcijom je dokazano da je smrt nastupila uslijed utapanja te da nisu utvrđeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt u smislu kaznenog djela. Nastavljamo postupke u cilju utvrđivanja identiteta nepoznate muške osobe, a o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo", stoji u službenom izvješću PU Osječko-baranjske.

Pretpostavlja se da se utopljenikovo tijelo nasukalo na obalu Dunava negdje u predjelu Baranje te da su ga divlje zvijeri potom dovukle na čvrsto tlo i pojele. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačni ilegalni prelasci izbjeglica sa Bliskog istoka nisu neuobičajeni u dijelovima Baranje i Slavonije, uz granicu sa Srbijom i Mađarskom gdje se pojedinci, unatoč stalnoj i pojačanoj kontroli hrvatske granice, uspiju naći na našem tlu. Ako i prijeđu granicu, njihova sudbina ovisi o njima samima, piše 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo